Foto: Polisinrättningen i Helsingfors

Man gripen efter förra veckans väpnade rån

Polisen har nu gripit en av de misstänkta för rånet som skedde under vapenhot i en guldsmedsaffär på Norra Esplanaden i Helsingfors i torsdags. Bytet med ett värde på över 400 000 euro har också beslagtagits.

Gulsmedsaffären på Norra Esplanaden rånades under vapenhot av tre män. En av rånarna höll i vapnet medan två andra samlade in bytet.

Förundersökningen visar att rånarna flydde över restaurang Raffaellos terrass längs Alexandergatan och vidare till Centralgatan. På Centralgatan väntade en medbrottsling på rånarna. Rånarna fortsatte sedan med sitt byte längs Centralgatan fram till Ateneumgränden.

Polisen grep en av de misstänkta männen på ett vandrarhem på Skatudden tidigt på fredag kväll. Mannen hade fortfarande bytet i sin besittning, men hade enligt polisen tänkt lämna landet med bytet på lördag.

De tre andra misstänkta har lämnat landet, men deras identitet är känd för polisen. Alla fyra misstänkta bor i Litauen, men en av dem är rysk medborgare. De misstänkta männen är mellan 19 och 31 år gamla.

Bytets värde uppgår till över 400 000 euro.