Röjningsarbetet framskrider långsamt runtom i landet. Foto: Lehtikuva/Ritva Siltalahti

Norra Esbo hårt drabbat men hälsovårdscentraler fungerar normalt

Norra Esbo och Kyrkslätt har drabbats hårt av stormen. Många hushåll är fortfarande utan ström, men faran vid hälsovårdscentralerna är avvärjd. De har alla fått ström och verksamheten fungerar normalt.

I eftermiddags fungerade bara en del av telefonförbindelserna till hälsocentralerna i Esbo. Inte heller datasystemet för patientuppgifter fungerade på alla centraler. Vid Esbo stad uppger man att alla som har besökt jourmottagningen ändå har fått vård och att läget nu är under kontroll.

När läget var som mest kritiskt gjorde staden upp evakueringsplaner för flera åldreboenden. Det boende som var utan ström längst är Kuusikoti, där var invånarna utan ström från 9-17.30. När man också var utan vatten beslutade staden sig för att evakuera invånarna till två andra älderboenden i Esbo. Nu har man ändå fårr tillbaka strömmen och invånarna fick stanna på Kuusikoti.

Reparationsarbetena efter stormens framfart fortsätter. Vid Fortum uppger man att läget är betydligt värre än efter stormen Janika år 2001.

– Vi hoppas ha kommit långt med reparationsarbetet i slutet av veckan, säger Jarmo Ström vid Fortum.