Denna sida är föråldrad. Besök hbl.fi

HBL-prenumerationer

Vad ingår i en prenumeration?

I en prenumeration på Hufvudstadsbladet ingår den tryckta tidningen och HBL:s digitala utbud. Den tryckta tidningen levereras till den adress du angivit. Det digitala utbudet ger dig följande:

 • eHBL-applikationen på pekplatta
 • eHBL-applikationen på smarttelefon
 • eHBL-applikationen på dator
 • HBL Kväll på pekplatta, smarttelefon och dator
 • Webbsajten HBL.fi
 • KSF Medias sökbara textarkiv med artiklar från Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Borgåbladet, Östra Nyland

För att få tillgång till det digitala utbudet måste en prenumerant registrera ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud.

Vad är eHBL?

eHBL är Hufvudstadsbladet i elektronisk form. Med den får du dagens HBL på ett läsarvänligt sätt var du än befinner dig. eHBL innehåller allt innehåll från den tryckta tidningen. eHBL finns för Android, iOS (Apple), Windows 8 och på webben för dator.

Kan man teckna en veckoslutsprenumeration på HBL?

HBL har tre olika veckoslutspaket, fre-sö, lö-sö och sö.  Det digitala utbudet kan dock läsas varje dag.

Kan man prenumerera på endast vardagstidningarna?

Nej, för tillfället är det inte möjligt. Det vanligaste alternativet är en prenumeration där prenumeranten får tidningen sju dagar i veckan. Ett annat alternativ är att ha en veckoslutsprenumeration.

Kan min tryckta tidning levereras till olika adresser på vardagar och veckoslut?

Ja det kan du. En flexprenumeration levereras till två olika adresser; må-fre till en adress och lö-sö till en annan adress. Flexprenumerationer är alltid fortlöpande prenumerationer. Kontakta kundservice för att få veta mera.

Kan man få sin tryckta tidning utan reklam eller bilagor?

Enligt våra läsarundersökningar läses annonserna flitigt av HBL-prenumeranter. Reklam och bilagor är dessutom en viktig inkomstkälla för tidningen. Enligt våra prenumerations- och distributionsvillkor äger Hufvudstadsbladet ensidigt rätt att bestämma om vad som delas ut med tidningen. Dessutom är möjligheterna till att hitta på unika lösningar begränsade med den nuvarande trycktekniken.

Hur prenumererar jag?

HBL.fi/prenumerera ser du HBL:s olika prenumerationspaket och mera instruktioner.

Kan man prenumerera enbart på den tryckta tidningen?

Fr.o.m. 29.12.2012 ingår HBL:s digitala utbud automatiskt i en prenumeration på den tryckta tidningen.

Jag har en veckoslutsprenumeration på HBL för fre-sö, lö-sö eller sö. Vilka dagar har jag tillgång till HBL:s digitala utbud?

Också veckoslutsprenumeranter har tillgång till HBL:s digitala utbud under hela veckan.

Hur avbeställer jag min HBL-prenumeration?

Om du t.ex. ska åka på resa behöver du inte avbeställa din tidning helt utan du kan göra ett uppehåll i din prenumeration. Uppehållet måste vara minst en vecka och högst 3 månader långt. Under uppehållstiden har kunden tillgång till det digitala utbudet. Den digitala prenumerationen kan ej sättas på uppehåll. HBL har rätt att av kunden uppbära en skälig avgift för administrationen av uppehållet på den tryckta tidningen, vilket i praktiken sker genom att ingen kompensation (förlängning av prenumerationsperioden) ges för uppehållets sju första dagar. Tidsbundna prenumerationer kompenseras ej för uppehållstiden. Ifall du vill säga upp din fortlöpande prenumeration helt och hållet är det bäst att du kontaktar vår kundservice per telefon 09 1253 500 (vard. Kl. 8.30-16.30). Att lämna sin faktura obetald räcker inte som uppsägning.
Efter att du sagt upp din prenumeration får du ännu en slutfaktura på de tidningar som har levererats till dig under pågående faktureringsperiod.

Hur får jag som prenumerant tillgång till HBL:s digitala utbud?

Gå in till e.HBL.fi och logga in med ditt digitala konto. Om du inte har ett digitalt konto, kan du alternativt logga in med ditt kundnummer och postnummer. Ditt kundnummer hittar du från fakturan eller förmånskortet. Du har nu ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud och kan logga in till HBL:s digitala utbud med din e-postadress och ditt lösenord.
Samma digitala konto fungerar för HBL, Västra Nyland, Östra Nyland och Borgåbladet. Om du har ett digitalt konto till någon av de tidningarna behöver du inte registrera ett konto på nytt.

Kan man betala sin prenumeration i flera rater?

Om du har en fortlöpande prenumeration kan du betala den i 1, 2, 3 eller i 4 rater per år. Dessutom kan du betala din prenumeration varannan månad genom att göra direktdebiteringsavtal med din bank.

Hur betalar jag min prenumeration?

För tillfället kan man bara betala per faktura.

Kan man ge HBL som gåva?

Det går bra att ge en HBL prenumeration som gåva, en tidning är en nyttig present. Om du vill ge tidningen som en gåva, kontakta kundservice tfn 09 1253 500 eller pren@HBL.fi. Tidningen skickas till mottagaren och fakturan till gåvogivaren. HBL:s digitala utbud ingår också om du ger HBL som gåva. För att mottagaren ska få tillgång till HBL:s digitala utbud, måste du ge oss mottagarens e-post adress. Mottagaren får e-post om HBL:s digitala utbud den dagen prenumerationen träder i kraft. Du kan ge HBL som gåva även om du själv inte är prenumerant på tidningen

Jag bor utomlands. Kan jag prenumerera på HBL?

Ja det kan du. Det går dock inte att prenumerera via HBL.fi/prenumerera. Kontakta kundservice tfn 09 1253 500 eller pren@HBL.fi

Jag är prenumerant men när jag registrerar mig får jag inte tillgång till HBL:s digitala utbud. Vad ska jag göra?

Ta i dessa fall kontakt med kundservice, telefon 09 1253 500 eller pren@HBL.fi.

Jag har ingen e-post. Hur får jag tillgång till HBL:s digitala utbud?

Du kan logga in med ditt kundnummer och postnummer.

HBL:s digitala prenumeration

Vad ingår i HBL:s digitala prenumeration?

I HBL:s digitala prenumeration ingår HBL:s digitala utbud:

 • eHBL-applikationen på pekplatta
 • eHBL-applikationen på smarttelefon
 • eHBL-applikationen på dator
 • HBL Kväll på pekplatta, smarttelefon och dator
 • Webbsajten HBL.fi
 • KSF Medias sökbara textarkiv med artiklar från Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Borgåbladet, Östra Nyland

För att få tillgång till det digitala utbudet måste en prenumerant registrera ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud.

Jag har en prenumeration på den tryckta HBL. Hur köper jag HBL:s digitala prenumeration?

Som prenumerant på HBL, har du tillgång till HBL:s digitala utbud, som är detsamma som HBL:s digitala prenumeration. Du behöver således inte köpa HBL:s digitala prenumeration. Se svaret på Hur får jag som prenumerant tillgång till HBL:s digitala utbud?

Hur köper jag en HBL:s digitala prenumeration?

Gå till HBL.fi/prenumerera och följ instruktionerna.

Jag vill ha HBL:s digitala prenumeration bara en dag i veckan. Går det?

HBL:s digitala prenumeration säljs inte för vissa dagar i veckan. Beroende på din enhet kan Du köpa lösnummer på App Store, Google Play eller i Windows Store.

Om jag har uppehåll på min tryckta tidning, kan jag under tiden läsa den digitala versionen?

Du kan läsa tidningen digitalt trots att den tryckta tidningen är på uppehåll. Ett uppehåll måste vara minst en vecka och är högst 3 månader långt.

Jag har köpt en eHBL prenumeration via App Store (eller Google Play), men jag kan inte logga in på eHBL på dator. Vad är fel?

Tekniskt sett är inget fel. Då du köpt en eHBL prenumeration via App Store (eller Google Play) får du rätt att läsa eHBL på Ipad & Iphone (eller Android pekplattaer eller smarttelefoner). För att få tillgång till hela HBL:s digitala utbud skall du köpa HBL:s digitala prenumeration på HBL.fi/prenumerera

Jag vill säga upp min prenumeration på den tryckta tidningen och vill bara ha HBL:s digitala prenumeration i stället. Hur gör jag?

Kontakta kundservice, tfn 09 1253 500 eller pren@HBL.fi och meddela att du säger upp din prenumeration på den tryckta tidningen och att du vill ha enbart den digitala prenumerationen. Då kan den summa du har kvar överföras till HBL:s  digitala prenumeration, så att vi lägger till så många dagar som pengarna räcker till. För att kunna göra detta behöver vi ditt namn, kundnummer och den e-postadress som du registrerat den digitala prenumerationen på.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur får jag ett nytt?

Du kan skapa ett nytt lösenord genom att ange den e-postadress du använt vid registreringen här. Då får du en länk per e-post där du kan ange ett nytt lösenord.

Jag har bytt e-postadress sedan jag registrerade mig. Jag har inte tillgång till den gamla e-postadressen. Vad gör jag nu?

Om du kommer ihåg ditt lösenord kan du logga in på HBL.fi/losenord och gå in och ändra e-postadressen själv. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du inte komma in och ändra dina uppgifter, eftersom du behöver tillgång till din gamla e-postadress för att göra det. Då måste du registrera ett nytt konto på den nya e-postadressen.

Vilka betalningsalternativ har jag?

Du kan betala med finländsk internetbank, med kreditkorten Visa och Mastercard.

Hur kan man betala om man bor utomlands?

Du kan betala med finländsk internetbank och kreditkorten Visa och Mastercard.

Kan man ha uppehåll på HBL:s digitala prenumeration?

Nej.

Jag vill inte ha HBL:s digitala prenumeration längre. Måste jag avboka den?

HBL:s digitala prenumeration löper för den period som betalats för och förlängs endast om man betalar på nytt.  Du får ingen återbetalning om du avbokar HBL:s digitala prenumeration mitt i den betalda perioden.

Jag använder inte HBL:s digitala utbud. Kan jag ge HBL:s digitala utbud åt någon annan?

KSF Media-lösenordet som du får för att ha tillgång till det digitala utbudet är personligt. Det är inte tillåtet att sprida det utanför det egna hushållet.

eHBL för Ipad och Iphone

Vad är eHBL för Ipad och Iphone?

eHBL för Ipad och Iphone är dagens Hufvudstadsbladet i digital form anpassad för din Ipad och Iphone. Med den kan du läsa dagens Hufvudstadsbladet på ett läsarvänligt sätt var du än befinner dig. eHBL innehåller allt det innehåll som du får i papperstidningen. eHBL är en del av HBL:s digitala utbud.

Hur läser jag Hufvudstadsbladet (eHBL) på min Iphone eller Ipad?

 

 1. På din Ipad pekplatta eller Iphone smarttelefon, klicka på App Store, eller klicka direkt på denna länk

 2. Skriv in ”HBL” i sökfältet

 3. Installera applikationen eHBL gratis

 4. Öppna applikationen, klicka på en tidning

 5. Om du har registrerat ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud, klicka på ’Har lösenord’ och logga in med din e-post och ditt KSF Media-lösenord

Om du inte har ett lösenord, se:

Kan jag köpa lästid för eHBL direkt via App Store? (utan att registrera ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud)

Om du köper en prenumeration via App Store ingår inte hela HBL:s digitala utbud i priset utan du får enbart tillgång till eHBL för Ipad och Iphone. Om du ändå vill köpa lästid via App Store:

 1. På din Ipad pekplatta eller Iphone smarttelefon, klicka på App Store, eller direkt på denna länk

 2. Skriv in ”HBL” i sökfältet

 3. Installera applikationen eHBL gratis

 4. Öppna eHBL applikationen, klicka på en tidning

 5. Klicka rätt prenumerationslängd. Godkänn betalningen. Du får ett meddelande om att inköpet lyckades. Om du köper en prenumeration får du ett lösenord som ger dig tillgång till tidningen under den period du valt. Kom ihåg att spara lösenordet!

Kan jag läsa eHBL för Ipad och Iphone med samma lösenord i många olika apparater?

Ja, med samma lösenord kan du läsa eHBL på 3 av dina egna Apple-enheter (Iphone, Ipad, Ipod touch) som är synkroniserade till det Ituneskonto som du gjort inköpet på. Observera att du inte kan läsa eHBL med ditt lösenord på Apple-enheter som är registrerade på något annat Ituneskonto.

Vilken internetförbindelse behöver jag för att ladda ned eHBL?

Trådlös internetförbindelse(wifi/3G) krävs för att ladda ned eHBL för Ipad och Iphone. En tidning är i regel under 20mb i storlek så den går bra att ladda ned också via 3G, speciellt ifall du har obegränsat datapaket till ditt abonnemang.

eHBL för Android

Vad är eHBL för Android?

eHBL för Android är dagens Hufvudstadsbladet i digital form anpassad för din Android-platta och -smarttelefon. Med den kan du läsa dagens Hufvudstadsbladet på ett läsarvänligt sätt var du än befinner dig. eHBL innehåller allt det innehåll som du får i papperstidningen. eHBL är en del av HBL:s digitala utbud.

Hur läser jag Hufvudstadsbladet (eHBL) på min Android pekplatta eller smarttelefon?

 1. På din Android pekplatta eller smarttelefon, klicka på Google Play, eller direkt på denna länk

 2. Skriv in ”HBL” i sökfältet

 3. Installera applikationen eHBL gratis

 4. Öppna applikationen, klicka på en tidning

 5. Om du har registrerat ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud, klicka på ’Har lösenord’ och logga in med din e-post och ditt KSF Media-lösenord

Om du inte har ett lösenord, se:

Vilken internetförbindelse behöver jag för att ladda ned eHBL?

Trådlös internetförbindelse(wifi/3G) krävs för att ladda ned eHBL för Ipad och Iphone. En tidning är i regel under 20mb i storlek så den går bra att ladda ned också via 3G, speciellt ifall du har obegränsat datapaket till ditt abonnemang.

eHBL på dator

Vad är eHBL på dator?

eHBL på dator är dagens HBL i digital form anpassad för att läsas på en dator. eHBL på dator innehåller allt det innehåll som du får i papperstidningen. eHBL på dator är en del av HBL:s digitala utbud. Logga in med din e-post och ditt lösenord på e.HBL.fi för att läsa eller köpa eHBL på dator.

Hur läser jag eHBL på dator?

Gå till webbadressen e.HBL.fi. Där loggar du in med din e-postadress och ditt lösenord och kan därefter läsa eHBL på dator.

Kan jag läsa eHBL på dator på pekplatta eller smarttelefon?

Du kan läsa eHBL också genom att öppna e.HBL.fi på din browser – läsarupplevelsen är dock bättre om du har laddat ner eHBL-applikationen och läser tidningen den vägen. Applikationen eHBL finns för Ipad, Iphone och Android. Appen kan laddas ned gratis från App Store, Google Play och Marketplace. Sedan kan man gå in i appen läsa tidningen med samma koder som man använder för eHBL på dator.

HBL Kväll

Vad är HBL Kväll och hur läser man den

HBL Kväll är HBL:s digitala kvällsupplaga och utkommer varje vardag kl. 16. HBL Kväll kan läsas på pekplatta, smarttelefon och dator. HBL Kväll är en del av HBL:s digitala utbud. Logga in med digitala kontots e-post och lösenord på e.HBL.fi för att läsa. Om du vill läsa HBL Kväll med pekplatta eller smarttelefon laddar nu ner eHBL-applikationen på App Store eller Google Play.

Kan jag köpa lösnummer på HBL Kväll?

HBL Kväll kan köpas som lösnummer på App Store och Google Play.

Kan jag läsa HBL Kväll på pekplatta eller smarttelefon fast jag inte skulle ha eHBL-applikationen?

Du kan läsa HBL Kväll också genom att öppna e.HBL.fi på din browser – läsarupplevelsen är dock bättre om du har laddat ner eHBL-applikationen och läser tidningen den vägen.

Företagskunder

Hur prenumererar företagskunder?

Om du inte har prenumererat tidigare och inte har ett kundnummer, kan du prenumerera på adressen HBL.fi/prenumerera.

Hur gör företagskundsprenumeranter för att få tillgång till HBL:s digitala utbud?

Gå in till e.HBL.fi och logga in med ditt digitala konto. Om du inte har ett digitalt konto, kan du alternativt logga in med ditt kundnummer och postnummer. Ditt kundnummer hittar du från fakturan. Observera, att tillgången till HBL:s digitala utbud gäller för personligt bruk. Tillgång för fler än en person i företag, skolor eller dylikt förutsätter ett separat avtal (kontakta kundservice för tilläggsinformation).

Kan företag, myndigheter, kommuner och organisationer teckna HBL:s digitala prenumeration?

Ja. Priset fastställs utifrån hur många som använder den digitala prenumerationen inom företaget. Betalning görs via faktura. För att kunna lägga upp tjänsten behöver vi företagets namn, företagets faktureringsadress, företagets IP-nummer, antalet personer inom företaget som kommer att använda tjänsten och den tidpunkt då man önskar att tjänsten ska öppnas. För att beställa tjänsten ta kontakt med kundservice på tfn 09 1253 500 eller pren@HBL.fi.

Studeranden

Vem får studierabatt?

En studerande, studerar på heltid, bor i eget hushåll, är högst 29 år gammal och har studerat i högst sex år. Du kan utnyttja våra studierabatter också när någon annan än du själv betalar.

Hur bevisar jag att jag är studerande?

När du prenumererar ange läroanstaltens namn, studiekortets nummer, födelseår och året då du började studera. Fr.o.m. andra studieåret får du en kupong från oss som du ska låta stämpla i studiekansliet och som du sedan ska skicka till oss.

Får man studierabatt på HBL:s digitala prenumeration?

Ja. Uppdatera dina uppgifter på Studierabatt-fliken på login.HBL.fi/user. När du sedan går till eHBL på dator för att köpa lästid, får du automatiskt de rabatterade prisen.

Kundservice

Hur ändrar jag mina uppgifter?

Gå till HBL.fi/kund och logga in med kundnummer och postnummer. Kundnumret hittar du på din faktura eller på förmånskortet.

Hur gör jag en tillfällig adressändring?

Gå till HBL.fi/kund och logga in med kundnummer och postnummer. Kundnumret hittar du på din faktura eller på förmånskortet.

Hur gör jag en permanent adressändring?

Gå till HBL.fi/kund och logga in med kundnummer och postnummer. Kundnumret hittar du på din faktura eller på förmånskortet.

Hur sätter jag tidningen på uppehåll?

Gå till HBL.fi/kund och logga in med kundnummer och postnummer. Kundnumret hittar du på din faktura eller på förmånskortet.

Hur snabbt träder ändringar som jag gjort på min prenumeration i kraft?

Alla förändringar behandlas så fort som möligt, dock senast inom tre vardagar.

Var hittar jag mitt kundnummer?

Kundnumret finns på varje faktura, de som har en fortlöpande prenumeration har också sitt kundnummer på förmånskortet. Om du inte hittar dessa, kan du kontakta kundservice, tfn 09 1253 500 eller pren@HBL.fi.

Varför fick jag ingen HBL idag?

Kontaktuppgifterna finns på adressen HBL.fi/kundservice/utan-tidning. Dessutom finns uppgifterna i varje nummer av HBL på sida 2 under rubriken ”Har du blivit utan tidning”. I Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla levereras uteblivna tidningar ännu samma dag förutsatt att anmälan gjorts vardagar före kl. 11.00 eller lördagar och söndagar före 12.00. 

Vad används mina kunduppgifter till?

Korrekta adressuppgifter är viktiga för att tidningen och annan post når fram. De som inte är prenumeranter kan ibland få nyttiga erbjudanden av oss. Om du inte vill ha erbjudanden kan du kontakta vår kundservice. Som kund har du rätt att kontrollera vilka uppgifter vi har om dig i vårt kundregister. KSF Media ger inte ut kunduppgifter till utomstående.

KSF Medias digitala textarkiv

Vad är textarkivet?

Textarkivet ingår också i HBL:s digitala utbud. Från textarkivet får du tillgång till artiklar från Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Borgåbladet och Östra Nyland.

Hur använder jag textarkivet?

På din dator, gå till webbadressen arkivet.ksfmedia.fi. Du kan genast börja söka artiklar, men för att läsa dem skall du logga in med din e-postadress och ditt lösenord.

HBL på webben

Vad innebär förnyelsen av HBL.fi?

Som prenumerant kan du läsa HBL var du vill när du vill – som papperstidning, på dator, pekplatta eller med telefonen. Från och med nu lägger vi ut nästan allt material från papperstidningen även på HBL.fi. Efter sommaren kräver vissa delar av HBL.fi en prenumeration. Som prenumerant får du automatiskt tillgång till hela sajten genom att logga in med ditt digitala konto.

Vad betyder det här för mig som prenumerant?

Som prenumerant får du automatiskt obegränsad tillgång till HBL.fi. Du betalar inget extra.

Vad betyder det här för mig som icke-prenumerant?

Som icke-prenumerant kan du fortsättningsvis läsa en begränsad version av HBL.fi. För att få tillgång till hela sajten behöver du en HBL Webb-prenumeration eller någon annan HBL-prenumeration. Fram till hösten kan icke-prenumeranter logga in gratis på HBL.fi med ett digitalt konto, som du skapar på kund.HBL.fi/kampanj. Samtidigt får du en gratisprenumeration på HBL Digital i 2 veckor, för att prova på HBL:s hela digitala utbud.