Flytande restaurang öppnar 2015
Havspaviljongen öppnar till sommarsäsongen 2015. Den flytande restaurangen i glas och metall har redan nu väckt en hel del intresse.
Havspaviljongen, den flytande restaurangen planerad att byggas Djurgårdsviken, kommer att öppna till nästa sommar.
Investeringen uppskattades i fjol, då projektet körde i gång, röra sig kring 4–5 miljoner euro.
Restaurangen ska hålla öppet året runt, heta Meripaviljonki, få plats för 200 gäster och främst servera fiskrätter. Arkitekt är Simo Freese som har sökt inspiration i Cirkelhuset och ritat en 400 kvadratmeter stor rund paviljong som präglas av glas och metall.
Helsingfors arbetarförening, som äger och förvaltar Folkets hus på Broholmen, står bakom projektet. Restaurangverksamheten kommer att utövas av Graniittiravintolat, restauranggruppen som också ansvarar för de fyra andra restaurangerna i anslutning till Paasitorni.
Redan i början av juni i fjol inleddes det grundläggande arbetet med vajerfästen i bottnen för att byggnaden ska anpassa sig till vattenytans rörelser, samtidigt som krogen ändå inte ska bete sig som en båt.
– Man kan säga att intresset för restaurangen är stort. I själva verket ringer folk redan nu och vill boka för att fira 50-årskalas, sade vd för arbetarföreningen Jorma Bergholm redan i juni i fjol till HBL.
Från och med mitten av maj i år kommer man att börja ta emot reservationer.
Invigningen av restaurangen sker den 8 april år 2015.