Kungskrabba och hjort på banketten
Blomkålssoppa till förrätt, kronhjort till huvudrätt och sorbet på vilda salmbär. Det får gästerna på Nobelfesten njuta av i kväll.
Förrätt: Blomkålssoppa med mosaik på kungskrabba, ärtor och citronpicklad blomkål.
Huvudrätt: Kryddstekt ytterfilé av kronhjort med morotsterrin, saltbakad gulbeta, rökt pärllök och potatispuré samt viltsky.
Dessert: Mousse och sorbet på vilda salmbär från Gotland med saffranspannacotta på brynt smörbotten.
Grundade med wok
Samtidigt utanför banketten: Maria Boonchon äger ett litet snabbmatställe mittemot Stadshuset. Medan kungligheter och andra ska äta kronhjort wokar hon åt hungriga turister, poliser och andra. Några Nobelgäster tar det säkra för det osäkra:
– Jag har nog haft ett 20-tal frafrackar och långklänningar här före festen. De behövde lite i magen, säger Maria Boonchon.