Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Borgå gymnasium tog segern i gatustafetten för andra stadiet före Vörå samgymnasium på tiden 12:16,00. Senast en nyländsk skola var etta i den stafetten var 2002, då Gymnasiet Grankulla Samskola vann.

HELSINGFORS Borgå gymnasium segrade i andra stadiets tiomanna gatustafett i stafettkarnevalen på lördagen. Stafetten är karnevalens kungsgren och den har länge dominerats av den idrottsbetonade österbottniska skolan.

- Det känns bra, såklart, säger Jesse Sundström från Borgå gymnasium.

- Att det blev vinst och en överlägsen sådan var ändå överraskande, kommenterar Emil Lönnström.

När Borgå kom in på stadion i gatustafetten för pojkar på andra stadiet basunerade speakern ut att rekordtiden inte var långt ifrån.

- Vi har ett gäng bra löpare - orienterare, fotbollsspelare och friidrottare. Det är ett jämnstarkt lag, säger Lönnström.

Även om laget togs ut först på måndagen var Borgåpojkarna i topptrim. Kronoby gymnasiums rekord från 1995 (12:14,40) var en hårsmån ifrån när man löpte i mål drygt tio meter före Vörå. Trea i stafetten blev Brändö gymnasium.

Text: Bille Sirén och Mikael Grönroos