Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
För Karamalmens skola i Esbo är det strikt disciplin som gäller. Hejarklacksledarna håller tidtabellen med hjälp av larm på telefonen – varje rad har tider för när de ska dricka vatten och när de får ta en paus.

"För sina omsorgsfulla dräkter, sin strålande uthållighet och aktivitet. En mer exakt koreografi får man leta efter!” ljuder juryns motivering då Karamalmens skola i Esbo koras som vinnare i lågstadieskolornas hejarklackstävling.

Hemligheten bakom framgången på läktarna stavas strikt disciplin, planering och gott humör, avslöjar hejarklacksledarna. De prisade superhjältedräkterna har de själva sytt med några föräldrars hjälp. Även koreografin är deras egen.

– Vi har tränat nästan varje dag i ungefär en månad, berättar Henrika Sievänen.

– Det är viktigt att det är tydligt vad man ska göra, så vi har haft ganska sträng ordning redan på träningarna, fortsätter Sofia Tallqvist.

För att disciplinen ska fungera även här på karnevalen har hon skrivit en klar tidtabell för hejarklackens pauser och håller koll på tiden genom att ha alarm på telefonen.

– Vi håller paus en rad i taget, så att hejarklacken ska hålla i gång hela tiden, berättar hon vidare. Dessutom har vi särskilda pauser för att dricka vatten, så att ingen glömmer bort det.

Ledarna turas om att bära huvudledaransvaret och försöker ständigt vara glada för att peppa resten av hejarklacken.

– Det är klart att det ska vara ordning, men det viktigaste är nog ändå att alla är glada och har roligt, betonar flickorna.

De tror att deras 44 man starka hejarklack är precis lagom stor.

– Det är klart att man hörs bättre om man har en stor hejarklack, men då blir det också svårare att få en bra läktarplats, säger Henrika. Det räcker med en mindre hejarklack, om alla kan rörelserna.

Hedersomnämnande gick till Söderkulla skola för "hejarnas fantastiska dräkter" samt till Granhultsskolan för "den fina koreografin".