Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
– Stafettkarnevalen är väldigt viktig för skolandan och skolsammanhållningen, konstaterar Mikaela Neira, klasslärare i Tolkis skola i Borgå.

Hon tycker absolut att karnevalen hör till en av de roligaste händelserna under hela året.

– Att vi har en bit att resa är inget problem. Eleverna är jätteivriga, och vi har en liten duktig hejarklack som till och med sytt sin egen maskot, en trekantig gul figur vid namn Poui. De har tränat sedan april och har sett fram emot karnevalen länge. Vi har dessutom haft stafettklubb både före och efter skolan. Men stämningen här kompenserar nog allt slit, säger Mikaela Neira.

Tolkis Skola tävlade förr i småskoleklassen, men nu är konkurrensen större då de bytt upp till de stora skolornas klass.

– Vi är nu 94 elever och räknas som en stor skola. Trots att vi bytt klass har det nog gått bra, och vi är väldigt nöjda.

Mikaela Neira berättar att eleverna nog är lite trötta, det har varit en lång dag och hett ute. Eleverna själva tycker däremot att det inte är svårt att orka. När jag frågar dem hur dagen har varit börjar de alla tala i mun på varandra.

– Att springa är jätteroligt!

– Vi har nog gjort bra ifrån oss, tycker jag.

– Det är roligt att träffa vänner från andra skolor.

– Det är skoj att se hur andra skolor springer!

Tolkiseleverna är alla pigga och har placerat sig ganska bra i tävlingarna i dag.