Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Stafettkarnevalen innebär en lång och fysiskt tung helg för många barn och ungdomar. Men enligt lärarna HBL talat med hör evenemanget inte ihop med energidrycker.

Ann-Sofie Dahlqvist och Helena Wasastjerna, Mattlidens skola, Esbo:
– Skolan är emot användning av energidrycker i allmänhet och även om vi inte har tagit upp det i skolan gäller samma regler här på karnevalen. Hittills har det ändå inte varit ett problem, men eftersom det är olagligt för barn under 16 år att ha energidrycker är vi tvugna att konfiskera dem.

Katarina Lodenius, Sjundeå svenska skola:
– Vår Hem och Skola-förening skickade nyligen ut ett brådskande brev där de uppmanade föräldrar att övervaka sina barns energidrycksanvändning. Vi är starkt emot energidrycker också i skolan. Vad eleverna gör när vi lärare inte ser kan vi ju inte veta, men vi gör det vi kan för att hindra dem från att dricka energidrycker och konfiskerar därför de drycker som vi ser.

Johanna Sigg, Mosebacke skola, Närpes:
– Alla energidrycker är strängt förbjudna i skolan och vi har till och med hotat eleverna med att de inte får åka till Borgbacken om de inte följer reglerna. Eftersom energidrycker är förbjudna under vanlig skoltid är de naturligtvis också förbjudna under Stafettkarnevalen.

Mirka Manninen och Victoria Lindroos, Granhultsskolan, Grankulla:
– Vi har egentligen inte någon särskilt förbud mot energidrycker i skolan, eftersom det inte har varit ett problem. Eleverna vet själva vilka regler som gäller: här på karnevalen äter löparna till exempel inte heller godis före de har sprungit och dricker saft istället för energidrycker.