Se veckans
erbjudanden här
×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

Annons

Nytt år – nytt liv

Gör 2015 till året då du satsar på att må bra. Hälsa börjar inifrån så satsa på råvaror som hjälper dig på vägen mot ditt mål. Bäst lyckas du då de ändringar du gör passar in i din vardag på ett naturligt sätt.

1. Smoothies

Aldrig har det varit så lätt att få i sig dagens dos av frukt, grönt och bär. Dagens mixermaskiner är så effektiva att man knappt behöver skära frukten i bitar. Släng i, kör i gång mixern – redo på en minut. Skaffa några medtagbara smoothiebehållare med lock, så kan du lätt ta med dig ett gott och hälsosamt mellanmål. Du investerar i din hälsa och sparar pengar på samma gång. Kolla in våra nyttiga smoothierecept för inspiration!


2. Sallader

Sallad behöver inte alls vara ”kaninmat”. Gör salladen fräsch, färggrann och matig och till och med vege-vägraren kan bli frälst. Det fina med sallad är att det är urenkelt och det går att variera i oändlighet. Varför inte införa två salladsdagar i familjen då ni låter er inspireras av ett land, en färg eller en råvara? Kom ihåg att ju fler olika färger du har med i din sallad, desto mångsidigare äter du sannolikt. Tips: har du testat apelsin i salladen? Receptet hittar du här.

3. Vardagsmotion

Att röra på sig handlar inte bara om att prestera. Det att du löper ett maraton är inte någon garanti på hälsa. I stället kan den friskaste personen vara den som lyckats göra motionen till en del av vardagen. När du väljer trapporna i stället för hissen, går i rulltrappan i stället för att stå, och bär hem matkassarna till fots i stället för att ta bilen till närbutiken – då har du lyckats göra motionen till något du gör automatiskt dagligen.

4. Frisk luft - friskt sinne

Har du märkt att dagarna blir längre för varje dag? Gå ut och njut av det, det är den perfekta tiden på året för att röra på sig utomhus. Skotta snö, lek i snön, jogga, skida, promenera, skrinna, spela utomhushockey – ja vad som än lockar just dig. Hälsa handlar också om att ge sitt huvud lite avkoppling. Naturen är ett av de bästa verktygen för att motarbeta stress. Syre och frisk luft får dig också att orka bättre. Bjud med ett gäng vänner eller familjen på utflykt – nästa månad har vi utflykter som tema, så kom ihåg att logga in på hbl.fi/varuboden-osla då.

5. Genväg till ett välmående yttre

Även om du börjat leva hälsosammare nu tar det ett tag innan det börjar synas också utåt. Men det går att tjuvstarta. Då du handlar mat, passa på att plocka åt dig något också för huden och naglarna. Webben är fylld av inspiration för DIY-skönhetsbehandlingar med naturliga råvaror du hittar i din närmaste matbutik, till exempel från frukt- och grönsaksdisken. Smörj in nagelbanden med olivolja, gör en peeling för huden med strösocker, eller en återfuktande ansiktsmask av avokado. Kylskåpskalla gurkskivor är en klassiker för att pigga upp trötta ögon. Lägg på ögonlocken och låt verka 5 minuter för omedelbart kryare ögon.