Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Stafettkarnevalen växer och växer. I år har tiden mellan starterna förkortats med två minuter så att tiden är bara tre minuter i stället för fem tidigare år, berättar projektledaren Jan-Erik Eklöf.

I år har Stafettkarnevalen över 12 700 starter och ungefär 8000 deltagare. Anmälda lag är över 2100.

Eftersom Stafettkarnevalen blir större från år till år blir det svårt att få alla starter att rymmas på den reserverade tiden.

- För att få alla starter att rymmas har man i år förkortat tiden mellan starterna så att det bara är tre minuter mellan intervallerna i stället för över fem minuter tidigare år. I år har man även förlängt Stafettkarnevalstiden med 10-15 minuter på både fredag och lördag för att få alla starter att rymmas, säger Eklöf.

I fyra år har man sagt att Stafettkarnevalen inte kan bli större men trots allt har den bara växt och växt. Om Stafettkarnevalen fortsätter växa i samma takt som nu måste man börja minska på starterna genom att att slopa de sista anmälningarna eller springa de sista sträckorna mitt i natten.

Utöver den förlängda tiden har även en annan förändring gjorts. Tidigare år har flickor sprungit den sista sträckan på fredagen men i år springer pojkarna den sista sträckan. Ändringen har gjorts på grund av lärares önskemål. Nästa år är det antagligen flickorna som springer den sista sträckan igen.

Text: Sandra Weckström