Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
– Vi ses i nattens vimmel, säger de färska karnevalsmästarna från Brändö gymnasium.

Inför finalen i gymnasiepojkarnas 4x100 meter var Brändö gymnasium klar förhandsfavorit. Sedan fjolårets seger hade endast en av lagets löpare bytts ut och snart efter att startskottet gått stod det klart att killarna skulle leva upp till förväntningarna.

Pojklaget gick redan under den första sträckan upp i en stark ledning. Efter ett så gott som perfekt lopp stannade klockan till slut på 43,10: 37 hundradelar tidigare än i fjol och 49 hundradelar för sent för att slå Vörå Samgymnasiums rekord från 1995. 

– Det var ett helt okej lopp, säger ankaret Sampo Ranta. Vårt mål var att sätta nytt karnevalsrekord, så det är klart att vi hade hoppats på att skära ner tiden lite mer.

Vinnarlaget består utöver Ranta av Andreas Lindström, Willem Kajander och Victor Fagerholm. Alla fyra är i grund och botten friidrottare och därmed vana löpare. Trots att de var medvetna om att de bildar ett starkt lag såg de aldrig segern som självklar.

– Man kan aldrig vara säker på hur ett lopp ska gå, säger Ranta. Dessutom är Stafettkarnevalen mer skoj än blodigt allvar, det är årets roligaste tävling.