Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Under årets stafettkarneval har en av huvudstadsregionens hejarklackar lyst med sin frånvaro – Norsen.

Skolan har varit mycket i medierna i och med de omtalade skolsammanslagningarna. Norsens gymnasium och högstadium flyttar till Haga medan det legendariska skolhuset renoveras, och samtidigt så kommer skolorna sammanslås med andra skolor och i den processen så kan namnet "Svenska Normallyceum" försvinna helt eftersom det nya gemensamma namnet ännu inte har valts.

Norsens högstadium flyttar tillbaka till det gamla skolhuset på Unionsgatan efter renoveringen samtidigt som gymnasieverksamheten fortsätter i en annan byggnad, men frågan är vad skolan heter i det skedet.

Efter att ha existerat i 150 år, så är den karga verkligheten att Norsen kan försvinna helt från Stafettkarnevalen med start nästa år på karnevalens 55-års jubileum.

– På de senaste åren så har intresset för hejarklacken betydligt minskat, initiativet saknas helt enkelt från både eleverna och lärarnas sida. Jag tror det var tre år sedan vi senast hade en hejarklack på stafettkarnevalen, säger Riitta Harhio, lärare i Norsen.

– Jag kan inte förklara varför vi inte har en hejarklack, det är lite slött, men vi har ändå många löpare som deltar. Tyvärr så har inte gått så bra resultatmässigt, konstaterar läraren Karolina Stenfors.

– Jag vet inte varför vi inte har en hejarklack, Norsen satsar inte så hemskt mycket på karnevalen, svarar högstadieeleven Mathias Ahlström.

Norsens killar lyckades knipa tredje platsen i gatustafetten, och deltar ännu i pojkarnas 4 x 100 final klockan 18.15.