Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
I år premieras inte längre enskilda maskotar i Stafettkarnevalens maskottävling. Nu är det helheten som gäller och under inmarschen gjorde skolorna sitt bästa för att få så mycket synlighet som möjligt.

Lappfjärds skola var en av de skolor som stack ut mest med sina minions i människostorlek. De glada gula figurerna, som är bekanta från Dreamworks animation ”Dumma mej”, har några flickor i sexan själva sytt. Idén om att ha minions som skolans maskot på karnevalen föddes redan på hösten och förverkligades sedan under handledning av läraren Marina Grindgärds.

– Figurerna är tillverkade i tyg och fyllda med hönsnät för att hålla sin form, berättar hon.

Flickorna började i april och har sedan jobbat med maskotarna lite i gången. De var ändå klara redan i god tid innan karnevalen.

Även Ekenäs Högstadieskolas glada kockar stack ut under inmarschen. Hela skolans hejarklack är utklädd enligt samma tema, och nedanför hejarklacken finns en skylt med texten ”Tack för den bästa skolmaten”.

– Vår skolmat är världens bästa, därför har vi klätt ut oss till kockar. Hejarklacksledarna har sytt förkläden åt oss och så har vi köpt kockmössor, förklarar hejarklacksdeltagaren Pia Bussman.

Förutom kockdräkter har skolan också med sig sin klassiska maskot, en yin och yang-figur i skolans egna färger.

– Vi har haft den i några år, så vi tog med den i år också, säger Bussman.

Till skillnad från tidigare karnevaler kommer maskottävlingens jury från och med i år bedöma helheten under inmarschen. Maskottävlingen avgörs klockan 17.00 i eftermiddag.