Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Kungsvägens skola i Sibbo lämnade karnevalen med tre guldmedaljer – två i löpning och en i maskottävlingen. – Dessutom slog vi två nya karnevalsrekord, jublar Elias Ylöstalo.

Kungsvägens skola vann först finalen i dubbel svensk stafett och slog sitt gamla rekord i en spännande final, där de noterades för tiden, 4.39,87. Sibboskolan har nu vunnit den dubbla svenska stafetten tre år i rad. 

– Målet i år är att vinna finalen och samtidigt fullborda hattricket, berättade Elias Ylöstalo, som går i nian, då HBL träffade honom strax före försöket. 

Förra året sprang de en ny rekordtid för stafetten, 4.40,74, och i år kvalificerade de sig för finalen genom att vinna sitt heat med den bästa tiden, 4.43,24. Förhandsmässigt så är Hangö högstadium den andra förhandsfavoriten med den näst snabbaste tiden, 4.45,33. Pressen verkade inte vara stor för laget.

– Jag känner ingen press egentligen, jag försöker att inte tänka för mycket på det, men nog finns tanken i bakhuvudet.

Elias Ylöstalo springer ankarsträckan för skolans första lag.

– Vi har ingen hemlighet egentligen, men vi råkar ha många bra löpare och många av oss sysslar med friidrott på fritiden, förklarar Elias.

Det vinnande laget har ändrats mycket inför årets karneval. De enda som har varit med tidigare i laget är Elias och Minja Sundén.

Skolans lag har inte haft några märkliga förberedelser, utan satsat på lite tränande och sett till att växlingarna fungerar bra samtidigt som de har valt vilken löpare som passar bäst på vilken sträcka. Motivationen är det inte något fel på heller:

– Vi är jättemotiverade och har en positiv inställning, avslutar Elias.

Samma kväll fick killarna i laget ta hem ännu ett karnevalsrekord i pojkarnas 4 x 100 meter final.

– Nu ska jag hem och laga mat, sedan sova, konstaterar Elias Ylöstalo, trött men lycklig, efter att ha löpt fem olika sträckor under dagen.