Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Det viktigaste är inte prestationen utan humöret. Inte heller hörselskada är ett hinder när Jonah Elg och Felix Lindblad springer för Winellska skolan i Kyrkslätt.

Från Winellska skolan i Kyrkslätt deltar två hurtiga gossar vid namn Jonah Elg och Felix Lindblad. Pojkarna är hörselskadade men deltar ändå i vanliga stafetter. En fördel är i alla fall att de inte störs av oljudet från läktaren. 

I stället har de en tolk närvarande för att hjälpa dem bli förstådda. Pojkarna klarar sig dock bra på egen hand eftersom de kan läsa från läpparna och tala tämligen felfritt.

Heatet gick enligt dem bra. 

– Jag vet inte riktigt vad som är det helt bästa med Stafettkarnevalen, men det är roligt att springa, säger Felix Lindblad.

Stafettkarnevalens grand old man Carl-Olaf Homén poängterar att alla ska ha en chans att vara delaktiga i evenemanget.

– Det är viktigt att alla får en chans att göra någonting här, oberoende om man hejar eller springer, konstaterar Homén, som var med och grundade karnevalen för 54 år sedan.