Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Kungsgårdsskolans flickor sprang i fjol hem guldet i lågstadieflickornas långa stafett, 600+600+400 meter. I år ska hård träning och uthålliga löpare hjälpa skolan att försvara sin seger.

År 2013 stannade klockan på 4.49,54, då Linn Söderlund sprang över mållinjen och tog hem segern för Kungsgårdsskolan. I dag ska Sonja Nyberg, Ida Soini och Hanne Hilo, som springer i skolans första lag, försöka sig på att göra det samma. Flickorna avslöjar att de tränat länge inför eftermiddagens lopp.

– Vi har joggat hela året, och så provade vi att springa hela sträckan när karnevalen började närma sig, berättar Sonja Nyberg, som är den enda regerande mästaren i årets lag.

Flickorna är säkra på att de är tillräckligt bra för åka hem med pokalen i kväll och tror också att kompisarna i skolan förväntar sig att de ska vinna. Blir det en seger firar de alla tillsammans.

– Om vi vinner ska vi fira med glass i skolan, berättar de ivrigt.