Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Stafetkarnevalen samlar skolor från olika delar av landet, både stora och små. Stämningen är på topp då de kämpar om segern. – Jag väntar mest på att någon från vår skola tar hem pokalen, säger Otto Tuhkunen från Kyrkslätt.

Sjökulla skola från Kyrkslätt deltar i karnevlen med 35 ivriga elever. Skolan har en hejarklack på 20 elever och har gått in för hårdträning detta år.

– Vi började träna för två veckor sedan och kan våra ramsor jättebra, säger hejarklacksledarna Maud Malmström och Jessica Grönholm.

Flickorna har aldrig varit med på Stafettkarnevalen förut men har stora förväntningar.

– Det skall bli superroligt, vi väntar verkligen på att få se människor från andra skolor.

Även på banan är skolan representerad.

– Jag skall delta i 8 x 50 m och 600 m + 600 m + 400 m. Vi började träna redan för tre veckor sedan. Det är första gången jag är med men det skall bli fantastiskt att springa, konstaterar tredjeklassaren Sondra Hill.

Deltagarantalet har i år stigit till dryga 10 000, med sammanlagt 12 000 starter och 8000 löpare. Det finns även 2000 ivriga hejare med i hejarklacken som gör allt för att stötta sin skola till seger.