Landslagets Teemu Rannikko (t.v) representerar Kataja medan Hanno Möttöläs (t.h) fortsättning ännu är ett frågetecken.

Landslagsspelare heta på spelarmarknaden – NBA-hjälp för Bisons?

Då basketlandslaget gör sig redo för EM i Slovenien, rustar ligaklubbarna upp för säsongstarten. Sommarens vinnare är Bisons som snappat åt sig flera landslagsspelare.

Landslagsguarden Teemu Rannikko återvände till Finland och Kataja efter 13 år utomlands och regerande mästarna Bisons har för tillfället kontrakt med landslagsspelarna Tuukka Kotti, Antto Nikkarinen, Mikko Koivisto, Matti Nuutinen och Carl Lindbom.
Med EM bakom knuten är ännu fyra landslagsspelare utan kontrakt för kommande säsong. Gerald Lee jr och Shawn Huff siktar utomlands och lär ge starka formbesked i Slovenien men fjolårets Bisonspelare Kimmo Muurinen och NBA-meriterade Hanno Möttölä lär satsa på en spelplats i Finland.

NBA-mästare till Bisons?

Spelarmarknadens vinnare Bisons tecknade också kontrakt med ToPo-bekanta Justin Hawkins men bättre ska det bli.

– Namnet på spelaren kan jag inte ännu avslöja men vi har ett muntligt kontrakt med en före detta NBA-spelare. Allt borde vara i ordning, han har kontraktet och det är klart vilken dag han ska anlända till Finland, säger Bisonsmanagern Ari Hannula hemlighetsfullt om klubbens nyförvärv som under 2000-talet bland annat vunnit NBA-mästerskapet.

Gällande profilspelarna i landslaget, ligger Bisons ännu lågt.

– Vi har inte ännu diskuterat med landslagsspelarna. Vi låter dem i lugn och ro koncentrera sig på EM, säger Hannula.