Honka underhåller i tabelltoppen

En attraktiv och samtidigt effektiv fotboll. Inget under att Honka efter segern över MYPA toppar ligatabellen.

Honka-MYPA 2-0 (0-0)

 

Det är roligt att följa med hur Honka spelar. Det mycket spel längs marken, långa passningskombinationer och hela tiden en strävan att spela en offensiv fotboll. Det är också ett segerrikt recept.

 

Honka är ligans formstarkaste lag och känslan av att allting står rätt till hos Esbofotbollens flaggskepp stärktes efter segern över MYPA. Honkas andra halvlek var så gott som felfri och det resulterade också i två mål av Tim Väyrynen och Kastriot Kastrati. Det är lätt att förstå Tim Väyrynens upprymda känslor efter matchen. Att spela för Finlands just nu hetaste fotbollslag är underbart. Med en glad solskensblick i nyllet var matchanalysen lätt att ge.


– Vi spelade väl aningen trögt i första halvlek. I andra halvlek var vårt spel betydligt bättre. Man borde förstå att spela med full fart direkt från start. Å andra sidan var MYPA mycket bra i första halvlek och tog bort utrymmet. Att vi sedan lyckades vinna matchen berodde till en stor del på att vi ökade på tempot och spelade mer längs kanterna, säger Väyrynen.


Målskytten blir ännu gladare när han får höra att laget spelar en underhållande fotboll. Att Honka bara får ihop en publiksiffra som motsvarar drygt en procent av Esbos totala befolkning är tråkigt.


– Jag tror att publiken gillar vår spelstil. Vi skapar många chanser och är effektiva. Men å andra sidan handlar det om att vinna. Jag tar när som helst en trepoängare med fult spel än en förlust med ett vackert spel.


Att Honka toppar tabellen ger inte Väyrynen anledning till att hoppa jämfota och öppna champagneflaskor.


– Det finns gott om erfarna spelare i det här laget som ser till att fötterna hålls på jorden. Vi har vunnit cupen, men inget i ligan. Det finns ingen orsak att vara stöddig. Då barkar det utför, säger Väyrynen.