Basketdamerna tappade energin och spellusten

En usel andra halvlek innebar att Finlands basketdamer åkte på sin andra raka förlust i EM-kvalet. Belgien reste sig från ett underläge på 12 poäng till seger med 59–56 (25–33).

Allt såg ut att vara bäddat för en finsk seger i halvtid. Men början av andra halvleken ändrade på allt. Belgien knappade försprången och var uppe i ledning med 43–37 inför den sista kvarten. Finland lyckades komma tillbaka till 56–56, men spelnerverna verkade inte hålla ända till slut.
Det här var Heta Korpivaaras 100:e landskamp och trots att hon gjorde 14 poäng var hon besviken och konstaterade att början av tredje perioden var under all kritik.

– Jag vet inte om allt berodde på trötthet eller brist på fokus, sade hon.

Chefstränaren Anton Mirolybov ansåg att spelarna var utmattade efter lördagskvällens tuffa match mot Polen.

– Vi tappade energin och samtidigt tanken. Vi kom inte med sådana lösningar som vi skulle ha velat ha, sade Mirolybov.

Särskilt oläglig är förlusten med tanke på att rankingen sjunker inför det fortsatta EM-kvalet sommaren 2014.