B-junioren Helander avgjorde mot Cocks

Det var en 16-åring som klev fram då det behövdes som mest. Oliver Helander blev matchhjälte då BK-46 överraskade Cocks.

BK-46 skulle vara en munsbit för Cocks i semifinalserien. Efter att Riihimäkilaget tagit en komfortabel seger i den första matchen var det inte många som gav Karislaget några chanser i matchserien.

Men i den andra matchen visade BK att man kan få mästarfavoriterna i gungning.

Det var en svängig match där lagen följdes åt största delen av första halvlek innan BK ryckte till 13-11 i paus.

Men sju minuter in i andra halvlek hade Cocks tagit ledningen med 13-17 och 14-19. Efter det var det igen BK:s tur att dominera och laget gick via 18-22 till 23-22. Efter 60 minuters spel stod det 26-26.

I förlängningen steg sedan B-junioren Oliver Helander fram och avgjorde matchen. 16-åringen satte hela fem mål i förlängningen och såg till att hemmalaget vann matchen med 34-30 och utjämnade semifinalserien till 1-1.