Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Christoph Stache

Mäkäräinen sexa i masstart

Kaisa Mäkäräinen sköt tre bommar men placerade sig ändå sexa i masstart i världscupen i skidskytte. Tora Berger från Norge vann före Vitrysslands Daria Domratjeva och Rysslands Olga Zaitseva. Mäkäräinens avstånd till täten var drygt en minut.

Alla damer som kom i mål före Mäkäräinen sköt bättre än finländaren. Domratjeva bommade två skott, de övriga ett var. Ändå kände finländaren att skidåkningen var problemet på söndagen.

– Benen var inte alls med. Jag kände genast från start att jag inte orkade. Bangrunden var i gott skick, men jag hade helt enkelt inte samma känsla i benen som tidigare, sade Mäkäräinen.

Hon sköt blankt första gången på vallen i Ruhpolding men missade ett skott var på de tre övriga besöken.

– I det första skyttet hade jag kanske tur med träffarna – alla var alldeles i kanten. Jag justerade siktet till det andra skyttet och träffade också närmare mitten, men ett skott gick förbi, sade Mäkäräinen.

Efter den missen hamnade finländaren i ett svårt läge, då farten i spåret inte ville räcka till. Det ledde till ytterligare två bommar.

– Jag försökte kanske skjuta för snabbt. Jag har varit lite försiktig i det stående skyttet på sistone, så jag tänkte sätta lite bättre fart, sade Mäkäräinen.

Tora Berger befäste sin ledning i världscupen tack vare söndagens seger. Närmaste konkurrenten, Miriam Gössner, har över 100 poäng upp till Berger. Mäkäräinen klättrade till sexa också i sammandraget.
Mari Laukkanen var 25:a i masstarten och avancerade in bland de 40 bästa i cupen.