Honka allt närmare ny ligalicens

Honkas ekonomiska problem ser ut att vara ett avslutat kapitel. Esboklubben har betalat ut alla löner och lämnar in ligalicensansökan nästa vecka.

De senaste månaderna har rapporter om Honkas ekonomiska problem varit vanliga. Men nu har Esboklubbens bakgrundskrafter på några veckor samlat in en ansenlig summa pengar och allt pekar på att det spelas ligafotboll i Esbo också kommande säsong.


– Vi behövde 80 000–100 000 euro och det har vi nu samlat ihop. Allt ser ut att vara under kontroll och jag ser inga orsaker till att vi inte skulle beviljas ligalicens för kommande säsong, säger Honkas vd Ari Masalin.


Varifrån kommer pengarna?


– Från sponsorer och aktieägare. Vi har inte tagit några lån. Vi har betalat alla löner som var obetalda och förra månaden fick alla sina löner i tid. För att man ska kunna beviljas ligalicens måste alla löner vara utbetalda. Nu är också den delen i skick. Dessutom har vi också fått försäkringsärendena och skattebiten i skick, berättar Masalin.


Då den ekonomiska situationen i Esbo ser allt ljusare ut verkar det som om man i Seinäjoki så småningom kan begrava drömmarna om ligafotboll kommande säsong.


Då det visade sig att Honka kan ha svårt att få ihop pengarna som krävs för ligalicens såg man i Seinäjoki det som en chans för SJK att ta steget upp.


– Vi skickar in vår ligalicensansökan nästa vecka. Men vår ekonomiska situation är fortfarande svår. Om vi tidigare var rejält i strilet så är vi nu bara i strilet. Vi måste fortfarande ta tuffa beslut om utgifter och också på inkomstsidan måste vi jobba mycket för att få situationen att bli bättre, säger Masalin.

 

– Men vi arbetar med ett leende på läpparna i Esbo vilket är ett gott tecken.