Olyckan plågar inte Seliös psyke

Racerbåtföraren Sami Seliö tror inte att den allvarliga olyckan i höstas lämnat några psykiska spår. Seliö, som vunnit F1-serien två gånger, satsar för fullt på den kommande säsongen.

–Just nu känns det som att jag vill tillbaka och kämpa ännu hårdare, jag är inte rädd. Men jag kan naturligtvis inte svära på att gasen hålls i botten i den första tävlingen när jag borde tävla mot klockan och de andra. Det får tiden utvisa, säger Seliö.


Det som paradoxalt nog hjälpt Seliö att återhämta sig psykiskt är att han inte minns något av själva olyckan.


–Det har också blivit klart att jag inte gjorde något misstag. Det var bara otur. Det hör till grenen att sådant här kan hända. Riskerna hör till motorsporten.


VM-säsongen börjar i Qatar den 10 mars. Seliö har inte tävlat sedan olyckan under VM-racet i Liuzhou i Kina. Seliös båt slungades av banan och roterade flera varv. Det kunde ha gått riktigt illa.


–Jag får vara nöjd att det inte blev några större skador. Jag är i ganska bra form, jag har tränat hårt sedan början av vintern.


Seliö har fortfarande problem med ena ögat i vilket det finns en blodutgjutelse.


–Synen är inte lika bra som den var före olyckan. Men det stör inte körandet.


Målet sätter han högt, han har inget mindre än det tredje VM-guldet i sikte.
Till sin stallkompis har han valt det 18-åriga löftet Filip Roms, som i fjol körde i klassen F4.

–Stallet har inga krav på Filip. Meningen är att han ska få köra enhetliga tävlingar och komma i mål varje gång, berättar Seliö.