19:e segern och 5:e knockouten för Brækhus. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Povetkin och Brækhus behöll bältena

Det blev inga nya världsmästare i lördagkvällens duster.

Både Alexander Povetkin och Cecilia Brækhus behöll sina VM-bälten efter övertygande prestationer.

Sauerland-stallets enda kvinnliga atlet Brækhus bjöd på kvällens mest tekniska boxning och avslutade matchen i den tionde och sista ronden mot Hawaiianska Kuulei Kupihea via teknisk knockout.

Brækhus vilda kombination med hårda krokar samt uppercuts fann Kupiheas huvud och ringdomaren hade inget annat val än att avsluta matchen.

Norskan tog sin 19:e proffssäker i ännu ett lyckat titelförsvar.

– Jag är jätteglad över att få vinna framför en så stödande publik. Eftersom jag inte kan boxas i min hemmastad är Finland absolut mitt nästbästa alternativ.

Brækhus var bättre och använde mycket mer varierande slagval än Kupihea. Enligt norskan kunde hon ha avslutat matchen i ett tidigare skede.

– Det kändes som om jag skulle ha kunnat ta knockouten redan i femte ronden men tränaren sade att jag skulle ta det lugnt, småler Brækhus.

Povetkin dominerade självsäkert

I kvällens andra huvudmatch fick publiken vittna en iskall världsmästares självsäkra titelförsvar. Alexander Povetkin knockade sin amerikanska motståndare efter ett par välpreciserade slag som kändes i ryggmärgen på åskådarna nära ringen.

Efter knockouten i den åttonde ronden blev 42-årige Boswell omhändertagen av läkarna i ett par minuter, innan han var färdig att resa sig för att höra det officiella domslutet.

Boswell fick en hel samling hårda slag i skallen under de sista ronderna och åskådarna sände iväg honom mot omklädningsrummet med en välförtjänt applåd.

– Boswell visade stort hjärta och gav ett fint motstånd åt Povetkin, berömde Povetkins manager Teddy Atlas.

– Just nu är jag bara lycklig, säger Povetkin efter sin 23:e proffsseger.

– Den Povetkin ni såg i ringen var den bästa möjliga, tillägger Atlas.

Varken Povetkin eller Atlas hade någon djupare analys om matchen.

– Vi vann, avrundade Atlas kortfattat.