Dereck Chisora vs Robert Helenius. Foton: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kvällens boxningsrivaler

Helenius eller Chisora? Lyckas Povetkin bevara titeln? Får publiken se finländska hjältar stiga eller falla?

Erik Skoglund - Amine Belali (lätt tungvikt)

Den unge svensken Skoglund har börjat karriären med sex segrar och är hungrig på att fortsätta på den vägen. Motståndaren Belali är ett stort frågetecken som kommer att få brottom att hålla sig undan den aggressiva svensken.
 
Gianmario Grassellini - Jack Culcay (lätt mellanvikt)
 
Att Grassellinis motståndare varit ett frågetecken länge kan ha stört hans förberedelser. Culcay har också bekymmer i bakhuvudet då han kan stämmas på grund av kontraktbrott. Grassellini är mera teknisk än sluggern Culcay och hans erfarenhet kan definitivt räknas som en fördel. En möjlig italiensk ringdomare är också ett stort plus för Grassellini.
 
Jussi Koivula - Jose Del Rio (mellanvikt)
 
Obesegrade Koivula har en chans att stiga till Europeiska Boxningsförbundets rankningslista ifall han slår spanjoren. Koivula är den första finländaren i ringen i kväll och behöver allt stöd för att slå Del Rio.
 
Edis Tatli - Pasquale di Silvio (lättvikt)
 
Tatlis tränare Pekka Mäki litar starkt på den unge lättviktaren. Tatlis tekniska boxningsstil är mycket lik "El Pumas" och den boxare som kommer ihåg att hålla käken gömd längst kommer att vinna. Matchen mot di Silvio blir Tatlis första mot en EU-rankad motståndare och en seger i kväll skulle vara till stor hjälp på vägen mot en titelmatch.
 
Edmund Gerber - Marcus McGee (tungvikt)
 
Den 40-årige amerikanen McGee är den stora högoddsaren i kvällens matcher. Han möter en obesegrad tysk med nästan samma proffsfacit som fyra år äldre Helenius. Gerber vill säkert stiga ur skuggan bakom "Robbe" och med en knockoutseger gör han de bestämt. Trots de låga oddsen för amerikanen måste man vara en riktig gambler för att lägga pengarna på honom.
 
Cecilia Brækhus - Kuulei Kupihea (weltervikt)
 
Sauerlands "First Lady" Cecilia Brækhus är världens bästa kvinnliga welterviktare. Det är ett faktum som Kupihea från Hawaii måste glömma i ringen. Brækhus har aldrig förlorat och hennes snabbhet och teknik kombinerat med excellent försvar gör henne till en plågsam motståndare. Det är ett faktum Kupihea dels måste glömma och dels komma ihåg i ringen.
 
Jarno Rosberg - Manuel Pucheta (tungvikt)
 
Om dopningsbusen Rosberg vill nå Europas elit måste han göra det snabbt. Tio år äldre och tolv cm kortare Pucheta har kanske inte en atletisk figur, men "El Bombardero del Mercofruts" krossande krokar är något Rosberg får se upp för. Pucheta kan med gott samvete kallas en knockoutmaskin - av hans 35 segrar har 28 slutat med motståndaren på rygg.
 
Alexander Povetkin - Cedric Boswell (tungvikt)
 
I kvällens andra titelmatch är WBA-mästaren Povetkin förhandsfavorit. Ändå måste man fråga sig om Boswell har något trick i bakfickan. Det är inte många 42-åringar som vågar utmana en obesegrad 32-åring. Boswells trash-talk i presskonferenserna är åtminstone vältränade, är han det själv månntro? 
 
Robert Helenius - Dereck Chisora (tungvikt)
 
Kvällens absoluta höjdpunkt. Bägge boxare har samma mål - en titelmatch mot Klitjko. För att närma sig sin dröm måste Helenius slå pratmakaren Chisora. En förlust för Chisora kan vara ett ödesdigert misstag på vägen mot toppen. Matchen har potential att bli en av alla tiders på finländsk mark.