Supernatt för de finska NHL-målvakterna

Fyra finska målvakter, fyra segrar. Tuukka Rask, Niklas Bäckström, Pekka Rinne och Antti Niemi stod för nattens finska NHL-bragder.

En NHL-omgång med elva matcher bjöd på goda finska framgångar - speciellt på målvaktsfronten.

Bäst presterade Minnesotas Niklas Bäckström, som höll nollan i en knapp 1–0-seger mot Colorado.

Kollegan framför den andra målburen, Jean-Sebastien Giguere, var också han i fin form, men Devin Setoguchis matchvinnare i slutet av tredje perioden vände ljuskäglan mot Bäckström.

– Vårt försvar är på en ypperlig nivå. Killarna stöder varandra och det är en viktig beståndsdel i vårt spel, säger Bäckström, som nominerades till matchens lirare, på ligans webbsidor.

Mästarnas segersvit håller

Bostonmålvakten Tuukka Rask stoppade 30 skott, då de regerande mästarna tog sin sjunde raka seger. Nu var det ligajumbon Columbus som fick ge sig i straffläggning med 2–1.

– Jag har tränat mycket och i dag hade jag en självsäker känsla, berättar Rask, som valdes till matchens stjärntrio.

Nashvilles Pekka Rinne och San Jose-vakten Antti Niemi fick jobba hårt för segrarna. Rinne noterades för 38 räddningar i Predators 4–1-seger över Toronto. Han stoppade bland annat sex skott av poängligans etta Phil Kessel.

Niemi hade det ännu svettigare. Han ingrep hela 40 gånger, då Sharks stoppade Valtteri Filppulas Detroit.

Hagman debuterade

Anaheim led sitt tredje nederlag i följd, då Los Angeles Kings knep hem poängen på bortaplan.
Niklas Hagman spelade tio minuter i sin debut i Duckströjan. Teemu Selänne noterades för 0+2 och Saku Koivu för 0+1.