KalPa bjöd på dramatik och hjältedåd

Efter två matchstraff i slutet på andra perioden såg det dystert ut för KalPa, men veteranen Jukka Hentunen räddade sitt lag - bokstavligen i sista sekunden.

Matchen mellan Tappara och KalPa stod 1–1 med en minut kvar av den andra perioden. Spelklockan stannade på 39.11 då KalPa-centern Jasse Ikonen knätacklade Miikka Männikkö. Domaren Jari Levonens beslut - 5+20 minuter, det vill säga matchstraff.

Tammerforspubliken behövde inte vänta länge på nästa dramatiska scen.

KalPa-ikonen Sami Kapanen tilldelades en 25 minuters utvisning (matchstraff igen), efter att han skallat Antti Erkinjuntti efter slutsignalen i perioden.

Tappara fick spela över fyra minuter med 5 mot 3 och nitade in två mål.

KalPa vägrade ge sig

Efter att KalPa genomlidit sina utvisningar vaknade Kuopioklubben ordentligt. Jaakko Rissanen och Iiro Pakarinen stod för varsitt mål var och matchen såg ut att avgöras först i förlängning.

Då vaknade segerviljan i en viss KalPa-veteran. Jukka Hentunen stänkte in sitt andra mål i matchen vid tiden 59.59.