Landslagstränaren Andrée Jeglertz grämde sig över resultatet. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto.

Oavgjort i Vitryssland - Jeglertz missnöjd

Finlands damlandslag i fotboll tappade överraskande poäng i bortamatchen mot Vitryssland i EM-kvalet. Slutresultatet i Molodetjno blev 2–2 (1–1) och chefstränaren Andrée Jeglertz var missnöjd efteråt.

– Det verkade som om det var först tjugo minuter före slutet som spelarna insåg att vi kanske inte vinner den här matchen. Då började vi kämpa riktigt hårt, men det räckte inte, säger Jeglertz.

Linda Sällström gav Finland ledningen efter en kvarts spel. Efter en bra passning från Annica Sjölund kunde Sällström behärskat lyfta in bollen i mål över Inna Botianovskaja i det vitryska målet. Finland höll i bollen mycket efter målet, men lyckades inte utöka ledningen.

Vitryssland var farligt på kontringar och fick utdelning strax före halvtidsvilan. Jekaterina Avchimovitj var målskytt.

Sällströms femte

I början av andra halvlek gjorde Sällström sitt andra mål för kvällen och femte i kvalet efter en bra framspelning av Marianna Tolvanen. Bara minuten därpå blev även Avchimovitj tvåmålsskytt då hon hittade rätt med ett distansskott. Finland hade ett starkt grepp om händelserna under resten av matchen, men lyckades inte få in bollen i mål.

– En poäng här var ingen katastrof, men jag är besviken på sättet vi tog den på. Det var nog vi som gav motståndarna en poäng och blev av med två, säger Jeglertz.

EM-kvalet fortsätter i mars med en bortamatch mot Slovakien. Finland och Ukraina är segertippade i gruppen, medan de övriga lagen – inklusive Vitryssland – på förhand rankats som klart sämre.