Bk-46 nära att nå drömmen

BK-46 kan fortsätta att drömma om sen sejour på en högre nivå. Bk-46 vann över Klubi-04 i kvalet till division 1. Målskytten Casper Källberg är mannen som alla snackar om i Karis.

Det blev en ytterst seglivad tillställning mellan två lag, som ville mycket, men som saknade skickligheten för att lägga den sista vanten på vad som krävs för ett mål - ända tills den 85:e minuten. Avbytaren Casper Källberg kunde från närhåll göra det vinnande målet som ser till att BK-46 dröm om en plats i division 1 lever. Målet godkändes, även någon annan domare kanske hade dömt för offside.

Den första matchen i Karis slutade 0–0.  Nu får Karislaget ett kort uppehåll innan äventyret mot  ett avancemang till division 1 fortsätter med ett dubbelmöte mot SJK från Seinäjoki. Den första matchen spelas i Seinäjoki på lördag. 29.10 spelas returen i Karis.

– Det blir säkert snäppet tuffare för oss, men spelar vi lika bra som i den här matchen så borde vi inte ha några större problem, säger matchvinnaren Casper Källberg.

Han nosade till sig målläget vid ett exakt rätt tillfälle. Ett välplacerat skott upp i krysset.

– Det var ingen större svårighet för mig att peta in bollen. Bollen bara rakt på mina fötter, ett skott och så såg jag att bollen gick in, säger Källberg.

Brände straff

BK-46 förtjänade att vinna. Det kunde ha blivit en större seger om inte Niklas Roiha hade bränt en straff i första halvlek. BK-46 inledde matchens första tio minuter försiktigt, men efter det tog de rödvita allt mer för sig - var det aktivare laget och framför allt löpvilligare. Saku-Pekka Sahlgren var fullt sysselsatt mellan stolparna. Det fanns också en stor skillnad i fysiken. BK-46 spelade ett fysiskt hårdare spel. Klubi 04:s spelare såg väldigt lätta ut i närkamperna.

– Vi visste att vi i ett högt tempo kan greja hem segern. Det gällde bara för oss att spela tillräckligt snabbt på flankerna. Vi satsade också på skott från lång distans, säger Källberg.

SJK är ett lag som satsat hårt på ett avancemang. Källberg och hans lagkompisar saknar erfarenheter av att möta Seinäjokilaget.

– Men det ska inte vara ett hinder för framgång. Får vi ett så här fint stöd som vi fått av våra supportrar så är det vår tolfte spelare. Jag ser det som en fördel att vi får börja på bortaplan. Avgörandet är helt i våra egna händer på hemmaplan, säger Källberg.

För HJK:s farmlag fick säsongen ett snöpligt slut. Klubi 04:s spelare verkade oengagerade för att se till att laget når ett avancemang. Spelarna stärkte garanterat inte sina individuella aktier med tanke på medverkan i HJK:s ligalag, vilket många i lagledningen konstaterade efter matchen.

Klubi 04–BK-46 0–1 (0-0)
+ I Klubi-04 handlade det främst om duon med Robin Lod och Hedi Khayat i offensiven. Gästande BK-46 allt i allo var mittfältaren Henrik Henriksson vars engagemang var stentufft. Matias Astrada, som var tämligen osynlig i första halvlek, var under de 45 sista minuterna BK:s bästa spelare.

? För Klubi 04:s del är säsongen slut och HJK:s farmlag tar nästa säsong ny fart från division 2. Hur lagets framtid ser ut är en gåta.

! Många ligaklubbar skulle vara gröna av avund för det stöd som BK-46 fick av sin hejarklack. Drygt femton HJK-supportrar var på plats. De överröstades galant av Karislagets supportrar.

Klubi 04

Det stod att Klubi 04 degraderas från division 1. Klubi 04 har spelat hela säsongen i division 2 och spelar också där nästa år. BK-46 spelar ett dubbelmöte mot SJK om en plats i division 1.