Målrikt igen mellan Jaro och Honka

När två av ligans två mest bollkära lag möttes i Esbo i mitten av juni vann hemmalaget med 4–1. Sedan dess har Honka drabbats av måltorka medan Jaro börjat göra mål på fasta situationer.

Jaro–Honka
2–2 (2–1)

Det var uppenbart från start att det inte skulle bli någon 0-0-match. I tionde minuten vann Simon Skrabb en boll vid sidlinjen, spelade snabbt till Venance Zézé som dribblade sig in i straffområdet, ner till kortlinjen och spelade inåt längs marken. Framför mål kunde Jaros specielle målskytt Irakli Sirbiladze bredsida in ledningsmålet för hemmalaget. Efter målet tog Honka över mer av spelet och hade några luriga skott, bland annat en markkrypare av Rasmus Schuller.

En dryg halvtimme in i matchen slog Jaro desperat ifrån sig. Kvitteringen kom när Jussi Vasara klippte till från 10-12 meter på en lös boll. Bara fem minuter senare spelade Jaro upp ett snabbt anfall på högerkanten. Honkas målvakt Tomi Maanoja nådde inte den höga lyran, högerbacken Henri Aalto överrumplades och bjöd Sirbiladze på en gratis chans.
Georgiern var dock felvänd, men fann sig snabbt och klackade in sitt andra mål för dagen.

Andra halvleken var en riktig rysare. Jaro radade upp ett antal chanser. Inhopparen Jami Puustinen språngnickade över ribban från fem-sex meter på ett inlägg från Nicholas Otaru. Tio minuter före slutsignalen kvitterade Honka en gång till när Dudu nickade in Ilari Äijäläs frispark från sidan av straffområdet.

Med två minuter kvar av matchen hade Dudu läge att avgöra men brände skottet utanför stolpen.

– Det var öppet vem som skulle föra matchen. Det böljade fram och tillbaka och kunde ha slutat hur som helst, konstaterade målskytten Jussi Vasara efter matchen.
Jaros elegante kämpe Dickson Agyeman var nöjd med resultatet efter slutsignalen.

– Vi startade bra i andra halvlek, men tappade initiativet. Jag tycker båda lagen kan vara nöjda.

Lägen fanns till ännu flera mål men avsluten var inte de allra vassaste.
– Att Dudu åter var med är goda nyheter för oss. Han har bara tränat en vecka efter sin skada och gör mål direkt. Det kunde ha blivit ett till men ville sig inte riktigt den här gången, säger Honka- tränaren Mika Lehkosuo som fick se sitt lag missa chansen att knappa in på tabelltrean JJK.

– Jag tror att publiken gillade vad de såg. Det här var en ganska välspelad match tycker jag, säger Lehkosuo.

Bittert för Jaro att tappa in en boll i slutet. Men tränaren Alexei Eremenko var inte alltför missnöjd.
– Det känns som ett ganska rättvist resultat om man ser till vad som hände ute på planen. Vi var kanske aningen närmare segern men Honka är ett bra lag, säger han.