Landslagslöftet Lauri Dalla Valle. Foto: EPA/Sigi Tischler.

Dalla Valles mål fällde Slovenien i EM-kvalet

Finlands U21-herrars fotbollslandslag slog Slovenien efter mål av Lauri Dalla Valle med 1–0 i EM-kvalet i Björneborg på onsdagskvällen.

Segermålet kom redan i den tionde minuten när Petteri Pennanen rusade efter Rasmus Schüllers framåtpassning. Pennanen fälldes och Finland fick straff.

Dalla Valle sköt säkert bollen i högra krysset. Men den israeliska domaren godkände inte målet utan Dalla Valle fick skjuta på nytt. Hans skott var en repris av det första.

I andra halvlek tappade Finland gnistan och Slovenien tog hand om matchen. Finlands målvakt Saku-Pekka Sahlgren fick göra flera paradräddningar.

– Vi kan vara nöjda över vårt försvarsspel efter den andra nollmatchen i kvalet. Nu vann vi dessutom och det värmer tränarens sinne, sade Mika Laurikainen.

– Jag är jättenöjd med första halvleken. I andra orkade vi inte lika bra för matchen var tuff.