Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Keskisalos träningspass gav FM-guld

I jakten på VM-formen på 3 000 meter hinder genomförde Jukka Keskisalo i går ett tuffare träningspass. Skillnaden mot vanliga dagar var att den här träningen avslutades med en prisutdelning.

Det ser enkelt ut när man kan. Jukka Keskisalo valde att göra sin enda Åbostart på 5 000 meter, och joggade runt de fyra första kilometrarna för att på den sista rycka till enkelt guld.

– Mitt grundträningspass består av 5 x 1000 meter. Det här var ganska mycket som det. Fyra lugnare kilometrar och så en snabbare, säger Keskisalo som på slutvarvet utan några som helst problem ryckte ifrån långdistansarna Matti Räsänen och Jussi Utriainen.

– Inte det bästa, men bra med tanke på hur det sett ut den här säsongen. I hinder har mina sista varv varit oförlåtligt dåliga. Men nu kunde jag öka på takten sista kilometern, säger Keskisalo.

I ett skadeförföljt landslag löpte den tidigare Europamästaren halvmilen med en strumpa uppdragen ända till knävecket – fast bara på det vänstra benet.

– En ren säkerhetsåtgärd för vaden, förklarar Keskisalo.

Joensuulöparen kom till slut till start i Åbo-FM och såg framför allt sin genomkörare som ett steg i rätt riktning med tanke på hindersträckan. Men visst, att få avsluta det 5000 meter långa träningspasset med att få ett guld kring halsen smakade bra det också.

– Jag har ingen FM-titel på den här sträckan, bra att få komma med i den gruppen, säger Keskisalo som ansluter sig till ett sällskap som bland annat består av Paavo Nurmi, Lasse Virén och Hannes Kolehmainen.