En av hjältarna. Dudu var ett ständigt orosmoment för sina forna lagkamrater. Den här bilden är från matchen mot TPS för en vecka sedan.

Honka rullade ut KuPS i FM-ligan

Honka har inte rosat marknaden så här långt och laget har också kritiserats för rätt tråkigt spel. Kanske att allt vände i går? 2–0 mot KuPS kom rätt enkelt.

Vid förlust hade Honkas spelare fått gå ängslas under landslagsuppehållet. Åtta poäng upp till serieledande Inter hade knappast känts så bra. Men en kassaskåpssäker bortaseger med 2–0 mot KuPS gör att Esbolaget, trots en ojämn inledning på säsongen, har kontakt med tättrion.

— Den första halvleken var säkerligen vår bästa i år. Vi rullade boll, rörde oss bra och hittade hela tiden passningsvägar, säger högerbackskämpen Sampo Koskinen till URHOtv.  KUPS  var med i matchen i cirka en kvart men efter en hyfsat lovande inledning tog Honka över helt.Unga duon Rasmus Schüller och Duarte Tammilehti angav takten på mittfältet.

– Klart att Honka hade ett bättre utgångsläge än vi då de fått vila och träna i en vecka. Vi spelade cupmatch på Åland och spelarnas ben blev tydligen kvar på ön, säger Esa Pekonen, tränare i KuPS.

Fjolårssensationen från Savolax inkasserade sin fjärde match på sju försök och att säga att spelet inte riktigt stämmer är knappast någon oerhörd överdrift.

– Vi får ta och analysera läget lite under pausen, träna och vila.

Storstjärnan Dickson ser fortsatt tung och slö ut och får inte laget i gång honom kan säsongen bli en prövning för anrika Palloseura.

– Ingen lyckades i dag. Inte Dickson och inte någon annan heller.

Glada miner

Då var minerna betydligt gladare i Honkas läger. Mål av Dudu efter fint förarbete av Demba Savage och en styrning från närhåll av Roope Heilala räckte mer än väl för att säkra tre viktiga poäng.

– Vi har haft lite svårt att få utdelning på våra chanser. Klart att det spelade in att vi fått träna bra i en vecka, säger Heilala som gjorde sitt blott fjärde mål i ligan.
Som mittback hör det till ovanligheterna att näta.

– Jag råkade stå rätt vid målet och Dembas skarv nådde min fot och så gick bollen i mål.

Det var ett klart bättre tempo i gästernas passningsspel och i takt med att högsommaren närmar sig kanske Honka börjar få i gång motorn. Nu fungerade mittbacksparet Heilala-Tapio Heikkilä. Det är bra nyheter för Esbogänget som haft vissa problem i defensiven under våren.