Tävlingen om det mest unika

Dina individuella val ska synas i din portfolio. I den ska dina erfarenheter, kunskap, expertis, värderingar, arbetsprov, målsättningar och framgångar måla upp en säljande bild av din personlighet. Det viktigaste är att portfolion bildar ett unikum. Som individ ska du vara ensam i ditt slag och det exklusiva är din största trumf i konkurrensen på arbetsmarknaden.
Flera ungdomsforskare, bland andra Kari Paakkunainen och Tommi Hoikkala, ser det här fenomenet så tydligt att de talar om en hel portfoliogeneration när de avser den grupp som nu träder in i arbetslivet.
Det är en digitaliserad generation som har vuxit upp med en massiv tillgång till information och därför redan i unga år vant sig att själv välja och sålla enligt egna preferenser. Och det man själv inte har kunnat välja, vill man ompröva. 
Ett talande exempel på strävan efter unika val är själva signaturen. I det senaste numret av Språktidningen kan man läsa om den flod av nya namnförslag som strömmar in till Patent- och registreringsverket i Sverige.
Kreativiteten på förslagen är hisnande och den röda tråden är att namnet ska signalera ett personligt budskap.  I ett portfoliosammanhang är det helt ute att heta Svensson eller Andersson, medan namn som Sinneslugn, Skogsvilde, Vargasjäl och Gosare gör att man skiljer sig från mängden.
Samma trend syns också när generationens egna barn ska få ett förnamn. I Finland får Justitieministeriets nämnd för namnärenden ta ställning till en uppsjö av nya förslag. I fjol godkändes till exempel förnamnen Temppu, Karhu, Ruuti och Salvia.
Den individuella stämpeln ska också finnas på konsumtionen, utseendet, värderingarna och jobbet. Sociologerna forskar nu flitigt om hur den här nya socialisationen på sikt kommer att påverka det traditionella samhället. Vad händer med ansvaret för helheten när individualismen råder som norm?
I väntan på svaren kan man bara spekulera och avläsa trender. När synen på vad som är meningsfullt förändras, så har det sannolikt stora konsekvenser för samhällsengagemanget och arbetsmarknaden.
Risken för utslagning ökar också. Det är tungt att ständigt behöva välja och konkurrera. Oberoende om du heter Andersson, Pettersson eller Iskristall.