Samarbeta!

Politik Nu är det dags att öppna ögonen och sätta landet i rätt riktning igen. Vart fjärde år väljs nya riksdagsledamöter in i riksdagen, men oavsett det fortsätter samma sak år efter år när det gäller oppositionspolitiken.
Statsministern utser regeringen och därmed lämnas flera partier utanför och bildar därmed en opposition. Oppositionspolitik är en definition av vuxna människor som inte kan samarbeta, men även ett teaterspel. Oppositionen och regeringen byts ut, men oavsett det fortsätter samma röra med ombytta roller.
I stället för att samarbeta finner man fel i beslut, vilket leder till bortförklaringar och så rullar det på. Som följd står vi och stampar på samma ställe. Vi hittar fel i stället för att hitta gemensamma beslut som gynnar både folk och land. Man väljs in för att förbättra samt styra landet, inte för att slåss som hund och katt.
Det råder inga som helst tvivel om att de som sitter i regeringen kommer överens med dem som sitter i opposition efter ett plenum. Man diskuterar och kommer överens hur bra som helst. Ändå fortsätter vi med en oppositionspolitik där oppositionens uppgift är att finna fel och vara kritisk till regeringen. Detta land styrs alltså av folk som inte kan samarbeta.
Lösningar och kompromisser hittas alltid, men det måste göras enligt vad som är bäst för landet och folket. Slopa därför oppositionspolitiken och börja samarbeta i stället, agera i stället för att reagera.
Christian Pundars, Vasa