Ingen modell har validerats

Klimatet I HBL (16.12) slår miljörådet Alec Estlander ett slag för den rådande klimatdogmen i vilken han nämner mig vid namn. Påståendet att personer som är skeptiska till den rådande klimatdogmen finansieras av suspekta källor har jag hört tidigare. Jag undrar bara vart pengarna har betalats in för det måste ha hänt något misstag eftersom jag aldrig fått några! Kastar man ut påståenden som är direkt kränkande för den person som träffas av dem bör man nog komma med mera än bara inbillningar.
Orsaken till att klimatrealister kommer till tals i Svenskfinland är att där finns chefredaktörer som anser att också avvikande åsikter bör ges utrymme. Lika bör det vara inom forskningen. Att ”vetenskapliga” institutioner skulle ha fattat beslut om att klimatrealister inte bör bemötas är skrämmande och leder lätt till totalitärstatens styrning av vetenskapen som då förvandlas till kvasivetenskap.
Estlander hänvisar till klimatmodeller när han idiotförklarar klimatrealisterna. Ingen av dessa modeller har kunnat valideras och ingen hade via dem kunnat förutse den uppvärmningspaus som nu pågår. 
Att tala om låglänta länders försvinnande på grund av att havsvattnet stiger är också intressant. I Finland har vi en landhöjning med hela en meter på hundra år i Nykarleby men betydligt mindre i Nyland beroende på var vi befinner oss. Professor Nils-Axel Mörner blev utvisad från Maldiverna när han kunde påvisa att Maldiverna stigit 30 cm sedan 1880 och inte sjunkit. Dit for pengarna som presidenten ville ha i ersättning från industrinationerna.
Tuvalu-arkipelagen sjunker på grund av tektoniska rörelser i jordskorpan. Landhöjningar och landsänkningar pågår litet överallt på vårt instabila klot. Uppe på toppen av Mount Everest har man fotograferat fossil av ammoniter. De bläckfiskarna levde i ett grunt, tropiskt hav för cirka 130 miljoner år sedan.
Jag tänker inte bemöta allt i det något flummiga inlägg som Estlander presenterat eftersom det knappast för någon nytta med sig. Dock rekommenderas en genomläsning av det som faktiskt står i det dokument som signerades i Paris. Det rör sig inte om något avtal utan om en överenskommelse som sist och slutligen inte förpliktar någon till någonting.
Eirik Granqvist
Borgå