Dags att stänga gränserna

Flyktingar Nu har dagen kommit när det är dags att stänga gränserna. Vi har en längre tid sett på hur en allt större så kallad flyktingström drar över hela Europa. Detta medför många negativa konsekvenser och fast jag är en stor människovän och har respekt för alla människor varifrån de än kommer så skönjer jag en katastrof.

Jag har redan i många, många år tyckt att det är helt onödigt att polera EU:s fasader med alla möjliga fåniga påhitt. Ett av de fåniga påhitten har varit att ha öppna gränser inom EU. Det är klart att i och med öppna gränser ökar bland annat också brottsligheten. Inga gränser är lika med ingen kontroll. Det som stör mig är att det tidvis funnits flyktingar, som varit asylsökare i fler än ett land inom EU. Då har de flitigt rest (hallå, inga gränser!) och lyft bidrag från olika länder inom EU.

Eftersom jag inte är polis till min utbildning, ingen tjallare heller, känns det obekvämt att känna till vissa negativa följder av att folk kan röra sig fritt inom EU. Redan innan öppna gränserna öppnades inom EU kunde jag förutse att brottsligheten skulle öka och därför har jag alltid varit emot att ha öppna gränser.

Jag har denna höst ett flertal gånger varit på en flyktingförläggning i södra Finland och har också träffat ett mycket stort antal nyanlända ”flyktingar” i Finland. Förstås har jag diskuterat, frågat, funderat och grubblat. Finland och hela EU håller på att göra ett fatalt misstag. Vem tänker? Vem förstår? Vem tänker säga ifrån? Är det bara jag?

Största delen av de som kommer som ”flyktingar” just nu fyller i inte kriterierna. Visste ni det?

Är politikerna rädda? Våga tala ut. Ni som har makten. Var inte så mesiga att nii inte vågar säga ifrån. Stäng gränserna och börja målmedvetet gå igenom klientelet på förläggningarna. Tyvärr måste vi hålla oss till basfakta. De som är flyktingar och fyller kriterierna har rätt att stanna. De som inte gör det måste tyvärr eskorteras tillbaka till sitt hemland.

Jag vågar inte fundera vilka sorters olika tråkigheter som väntar oss och alla andra i Europa när ingen vågar säga ifrån. Det är inte frågan om att vara rasist utan realist och ärlig. De som på riktigt är flyktingar behöver vår hjälp och har rätt att få stanna. Den procenten är inte så hög. Förstås kvarstår alternativet att inte göra någonting alls, att bara låta strömmen öka och ta emot fler och fler människor.

Det är viktigt att tala om saker med deras rätta ord och då bör vi tala om en stor utvandring samt invandring, men tala inte om det som en allt ökande flyktingström.

Nytte Ekman

Ordförande, Flykting- och hjälporganisationen Nada Hope rf