Hufvudstadsbladet lyhyesti

Hufvudstadsbladet (HBL) on Suomen johtava ruotsinkielinen päivälehti. Hbl julkaistaan seitsemänä päivänä viikossa. Päivittäinen levikki on 46 395 (LT 2011) ja lukijamäärä 108 000 (KMT Lukija s11/k12). Vajaa kolmasosa lukijakunnasta on suomenkielisiä.

Hufvudstadsbladet on sitoutumaton ja liberaali. Kesäkuusta 2015 lehteä johtaa päätoimittaja Tommy Westerlund.

HBL siirtyi vuonna 2004 ensimmäisten suomalaisten päivälehtien joukossa broadsheetformaatista tabloidiin. Internetissä HBL palvelee lukijoitaan reaaliajassa osoitteessa hbl.fi ja mobiiliversiona osoitteessa m.hbl.fi. Päivän lehti on luettavissa sähköisesti osoitteessa e.hbl.fi. HBL tulee myös ilmestymään eri lukulaiteversioina.

Lehden tomitus sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Mannerheimintie 18. Asiakaspalvelu löytyy 4. kerroksesta ja on auki arkisin klo. 8.30-16.30.

Hufvudstadsbladet on kesäkuusta 2010 lähtien tavaramerkki jonka omistaa KSF Media. Yhtiö julkaisee myös ruotsinkieliset paikallislehdet Östra Nyland, Borgåbladet, Västra Nyland ja Hangötidningen sekä suomenkieliset Loviisan Sanomat. KSF Median tehtävä on ylläpitää elinvoimaisia medioita tukeakseen ruotsin kielen asemaa ja hyväksyntää Suomessa. Yhtiöllä on noin 250 työntekijää.