Lumia 520 är den mest sålda telefonen i juli för operatörerna och återförsäljarna Elisa, Sonera och DNA. Foto: Nokia

Finländarna nyfikna på nya Lumia

Under årets lopp har det verkat som även finländarna tappat intresset för Nokia. Men i juli toppar företagets nya smarttelefon Lumia 520 tre försäljningslistor i Finland.

Nokias nya smarttelefon Lumia 520 är den mest sålda telefonen i juli för operatörerna och återförsäljarna Elisa, Sonera och DNA. Också Apples Iphone 5 är bland modellerna som sålts bäst hos alla tre operatörer.

– Många som tidigare tvekat att lägga flera hundra euro på en smarttelefon har nu fattat mod och satsat på Nokia. Om man kan tala om en ”hela folkets smarttelefon” så är Lumia 520 en god kandidat, säger Sami Aavikko som är vd på DNA.

På årets tidigare topplistor hos till exempel DNA har Nokia inte varit etta en enda gång. Aavikko tror ändå att en viss trohet mot Nokia nu förstärkt försäljningen. För trots sina internationella motsättningar fortsätter företaget att vara populärt bland finländare.

– Många tror att Nokia inte säljer längre, men förra året var den mest sålda telefonen Lumia 800 på alla försäljningslistor. Men visst har Nokia haft svårt att få upp helhetsvolymen på försäljningarna för deras modellutbud har varit bristfälligt.

Lumia 520 kom på den internationella marknaden i slutet av april och har sålts sedan den 11 juli i Finland.