LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Sjukvårdspersonal: Tusen skadade i Kairo

Minst 70 människor dödades i nattens sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Kairo. Över 1 000 personer skadades.

En polisgeneral i Egypten ger Muslimska brödraskapet skulden för våldsamheterna i Kairo och förnekar att skarp ammunition använts mot demonstranterna, rapporterar AFP. Dödssiffran har inte fastställts, utan varierar mellan 70 och över 100 beroende på källa. 

Polisen har inte använt något annat än tårgas, säger Hany Abdel Latif i ett tv-sänt uttalande, och anklagar islamistiska demonstranter för att ha utlöst våldsamheterna.

Storbritanniens utrikesminister William Hague fördömer användningen av våld mot demonstranter i Egypten och säger sig vara "djupt bekymrad".

EU:s utrikeschef Catherine Ashton "beklagar djupt" de dödsfall som rapporteras, och uppmanar alla parter att upphöra med våldet.

Tiotusentals Mursianhängare har slagit läger vid Rabaa al-Adawyia-moskén alltsedan Mursi avsattes den 3 juli.

Sjukvårdspersonal på fältsjukhuset uppger enligt AFP att 1 000 skadades i sammandrabbningar med polis på vägen mot Kairos flygplats tidigt i morse. Hälsodepartementet rapporterar om 177 skadade.