Tekniska problem hos leverantör lade ner hbl.fi

Hbl.fi är nu nu uppe igen, men beroende på vilken internetoperatör man använder kan det ta tid innan man kommer in på sidan.

Problemen började i går vid 21-tiden och beror på ett hårdvarufel hos tjänsteleverantören Acquia som upprätthåller sajten. Också de övriga KSF-tidningarna har drabbats.

Felet är löst, men beroende på vilken internetoperatör man använder kan man fortfarande ha svårigheter att komma in.

Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg menar att det är oacceptabelt att tjänsteleverantörens problem varat så länge.

– Först jobbar vi med att allt ska fungera till 100 procent. Alla som bara kan har jobbat hela natten med det. Sedan kommer vi att gå vidare med detta med leverantören, säger han.

– Det här är jätteolyckligt. För oss är det en maximalt dålig dag eftersom det är en tidningsfri dag och de dagarna vill vi styra läsandet till vår webb.

Hbl hade till exempel två journalister på plats på Utrikesministeriets presskonferens om de kidnappade finländarna i går kväll, men den informationen gick inte ut till läsarna.

Webbutvecklare Joakim Ekroos säger att hbl.fi har varit tvungen att lansera sidorna på en ny så kallad IP-adress. Det tar tid innan den slår igenom på webben och därför kommer många läsare att märka av problemen under dagen.
 

Hbl:s redaktion arbetar för högtryck men under förmiddagen har uppdateringarna gått långsamt av tekniska orsaker.