Foto: Hbl-arkiv/Robert Seger

Li Andersson drabbades av falsk Facebook-profil

Under långfredagen såg det plötsligt ut som om Li Andersson försvarat pedofili på nätet, men det är en falsk profil som spökar.

På långfredagseftermiddagen insåg Vänsterungas ordförande Li Andersson att någon stulit hennes identitet på nätet och postat kommentarer i hennes namn.

– Det var en kompis som taggade mig i en diskussion och frågade vad jag har med den diskussionen att göra. I en debatt hade den som uppger sig vara jag gått ut i försvar för pedofiler, säger Andersson.

Andersson anmälde stölden till Facebook med en gång.

– Men med ett stort företag som Facebook kan man ju inte veta när någon reagerar. Det är bara att sitta och vänta.

Snabbt efter att Andersson tittat på kommentaren hon uppges ha postat kunde hon inte längre hitta den för att ta en bild av den som bevismaterial.

– Det här känns jättesurt. Den som har gjort den falska profilen har också plockat mina bilder till den, säger hon och hoppas att folk förstår att förhålla sig kritiskt till kommentarer i olika debatter.

På Anderssons egen profilsida har vänner postat tröstande kommentarer om att tilltaget är nedrigt, men att Andersson åtminstone berört någon med något hon sagt eller gjort.
Själv ser Andersson det som problematiskt att historien ganska snabbt kan komma att leva ett helt eget liv. Risken är stor att folk om ett tag bara minns att Andersson "sagt" något i ett visst sammanhang.