Tomi Björck är en av ägarna till Farang, som nu fått en systerrestaurang i Stockholm. Foto: Lehtikuva / Aino Huhtaniemi

Aftonbladet risar Farang i Stockholm

Farangs nyöppnade systerrestaurang med samma namn i Stockholm övertygar inte Aftonbladets restaurangkritiker. Restaurangen lever inte upp till sina intentioner, skriver tidningen.

- Att man satsar på ekologiskt känns inte troligt, trots intentionen på hemsidan: Vi föredrar ekologiska råvaror som införskaffas hos närproducenter. Föredrar? Det gör väl alla. Frågan är om man väljer att köpa in dem, skriver tidningen.

Restaurangen risas för dålig belysning.

- Ta med läslampa vid ett eventuellt återbesök, skriver Smakrådet att lärdomen efter upplevelsen är.

Glassen beskrivs som ett smaklöst misstag, kalvkinden misstänks vara sönderkokt för att dölja köttets dåliga kvalitet och den knaperstekta grisen beskrivs som brutalsockrad. Även könsuppdelningen i personalen får sig en omgång. Servitörerna är alla kvinnor, kockarna är alla män.

Farang i Helsingfors har sedan öppningen 2009 placerat sig i topp då Finlands bästa restauranger utsetts. I januari öppnades systerrestaurangen i Stockholm.