Foto: Hbl Arkiv. Margot Wallström år 2010.

Margot Wallström blir lotteridirektör

Tidigare svenska ministern, EU-kommissionären och FN-sändebudet Margot Wallström byter bana och blir projektdirektör på Postkodlotteriet.

 Hon kommer att ansvara för projektet "Hela Sverige – mångfald och tolerans" och även sitta i styrelsen för Postkodstiftelsen, skriver Aftonbladet.

– Det här är i enlighet med de frågor som jag har jobbat med och engagerat mig i. Det handlar om att visa de goda exemplen, inte att vara emot något i första hand utan att vara för något, säger Margot Wallström till tidningen.

Wallström var en av de hetaste kandidaterna att ta över som partiledare för Socialdemokraterna efter Mona Sahlin, men tackade nej.

Steget från FN till näringslivet är inte så stort som man kan tro, anser Wallström.

– Det här är inte näringslivsverksamhet på det sättet. Det här ligger i linje med det jag har haft mitt hjärta och min själ i i många år. Det är en intressant kombination av att det är ett företag som säljer lotter och har stora intäkter från det och att jobba med Organisationssverige, säger hon till TT.

Vad var det som lockade med det här jobbet?

– Att få jobba med temat tolerans och mångfald är både rätt i tiden och rätt ämne. Att dessutom ha gott om resurser att göra någonting känns jättespännande.