LEHTIKUVA / Sari Gustafsson

Oppositionen kräver Kyllönens huvud på fat

Oppositionen kräver trafikministern Merja Kyllönen (VF) på en förklaring angående Trafi-debaclet. De sannfinländska medlemmarna i trafikdelegationen i riksdagensf nansutskott anser att hon borde avgå.

Oppositionen kräver trafikministern Merja Kyllönen (VF) på en förklaring angående Trafi-debaclet. De sannfinländska medlemmarna i trafikdelegationen i riksdagens

– Minister Kyllönen visar prov på total likgiltighet, till och med arrogans när hon hävdar att hon inte varit medveten om att Argenta redan under avtalsförhandlingarna 2012 meddelat att bolaget lägger ut jobben till Spanien, säger riksdagsledamöterna Juha Väätäinen och Ismo Soukola i ett pressmeddelande.

– Det vore skäl för henne att dra de rätta slutsatserna av sin egen inkompetens och avgå.

På Kyllönens stab säger man att ministern inte kommenterar frågan förrän på måndag.

Centerledamöterna i riksdagens kommunikationsutskott anser att Kyllönen noggrant ska redogöra för riksdagen hur utläggandet av Trafis telefontjänster samt samarbetet mellan Trafi och ministeriet i praktiken gått till.

De kräver även att regeringen skapar nya arbetsplatser för ett ersätta dem som flyttats till Spanien.

Kyllönen har beklagat att varken ministeriet eller Trafi varit på alerten och beredda på att Trafis telefonväxel och rådgivningstjänster kommer att flyttas från Sodankylä till Spanien.