Foto: Skärmdump från TV4.

Anna-Lena Laurén tar bakgrundsporr med ro

Hbl:s Anna-Lena Laurén tar svenska TV4:s porrtabbe med humor. Det var i en livesändning i förrgår som porrfilmen visades bakom nyhetsankaret då Laurén rapporterade.

I förrgår gjorde Hbl:s Anna-Lena Laurén en liverapportering i svenska TV4 efter det tal Syriens president höll i måndags och om Rysslands stöd till landet. Plötsligt började en snutt från en porrfilm snurra på en skärm bakom nyhetsankaret som intervjuade Laurén. Tevesändningen spreds snabbt över sociala medier och i många bilder syns Lauréns bild vid sidan om porrskärmen. Men i en intervju för Aftonbladets webbteve säger hon sig ta det hela med humor.

– Jag bryr mig inte över huvud taget om det. Det förstår ju vem som helst att jag inte har något med saken att göra, säger hon.

Hon säger att det är uppenbart att det var ett misstag.

– Men i efterhand måste man ju skratta åt allt ihop. Det är ju knäppt att det kan bli så!

Enligt redaktionschef för Nyheterna och TV4 News Andreas Haglind hade misstaget att göra med att tv-skärmarna i bakgrunden är kopplade till datorer i TV4-huset. Till Aftonbladet säger han så här:

– Det var inte någon som satt och tittade på filmen. På någon av servarna i huset pågick det förmodligen en intankningsprocess av något slag och filmen började av misstag rulla på tv-skärmen. Under en kortare stund visades då tyvärr någon form av erotisk film i bakgrunden, säger han.

Filmen visades i runt tio minuter, men enligt Haglind stängdes den av så fort man upptäckte den.

– Sådant här ska inte få hända och det ska inte hända igen, säger han till tidningen.

Misstaget spreds även i de internationella medierna, bland annat Huffington Post och The Independent lyfte upp fadäsen.

Här kan du se TV4:s videoklipp.