Foto: Lehtikuva/Trond H. Trosdahl

Smältvatten orsakar problem i trafiken

I och med att vädret blivit varmare finns det på många håll ovanligt mycket vatten på vägarna. Den smultna snön har bildat stora vattenpölar bland annat i Nyland och Åboregionen.

På många småvägar har snön först packats hårt och när vädret blivit varmare har snön smultit till en tjock snömodd.

Trafikverket meddelar att de fått ovanligt många rapporter om vatten på vägarna sett till årstiden. Än så länge verkar inga allvarliga olyckor ha uppstått som följd av det dåliga väglaget.

I dag har väglaget fortsättningsvis varit dåligt i norr. I Nyland varnades för smältvatten på två vägar och även i Åboregionen har varningar getts. I Kimito var väg 183 avstängd i några timmar på grund av smältvatten.

I början av veckan var vattnet ett problem framförallt i huvudstadsregionen, men nu har läget förbättrats och inga varningar är längre i kraft.

De senaste väderprognoserna utlovar kallare väder mot slutet av veckan. Enligt Meteorologiska institutet blir det köldgrader i hela landet med undantag för de sydligaste kustregionerna på torsdag. Från och med torsdag blir vädret också klarare och under helgen återgår vi till det kalla vintervädret, med temperaturer mellan minus fem och femton grader.