Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Väglaget fortsatt dåligt

Snöfall och yrande snö fortsätter att försvåra trafiken i stora delar av landet, uppger man på Meteorologiska institutet.

Morgonens trafik på de snöiga vägarna har präglats av krockar i åtminstone Nyland och Egentliga Finland. Myndigheterna varnar för extremt hala vägar. Än så länge har ingen skadats allvarligare i kollisionerna.

Trafiken löper för tillfället trögt i exempelvis huvudstadsregionen eftersom långtradare kört av vägen. Sammanlagt tre långtradare körde av vägen på Ring III, två på Vandas sida och en i Esbo. Dessutom krockade en spårvagn och en skåpbil i Vallgård i Helsingfors.

I dag på morgonen inträffade en seriekrock med sju bilar på Österleden. Inga personer skadades i olyckan och trafiken löper igen.

Väglaget kan försämras i dag i framför allt de västra delarna av landet där det kan snöa upp till fem centimeter. Det snöar också en del i de södra och mellersta delarna av Finland. I resten av landet är nederbörden obetydlig.

Också tågtrafiken påverkas av snöyran och flera av tågen från och till Helsingfors har varit försenade under morgonen. Enligt Bantrafikcentralen är de värsta störningarna ändå över och trafiken håller på att normaliseras. Några fjärrtåg är fortfarande försenade. Inom Helsingfors närtrafik är ett tiotal tåg försenade. Som värst har tågen varit mellan en halv och en timme försenade.